Gå videre til innhold
Krevende feilretting etter orkanen Nina

Pressemelding -

Krevende feilretting etter orkanen Nina

(Fornebu 12. januar 2015). Mandag har feilretting stått i fokus hos Telenor og entreprenørene. Hovedinnsatsen rettes mot Hordaland og Vest-Agder, som begge er sterkt berørt etter herjingene.

Krafttilførselen er tilbake i enkelte deler av Hordaland og Vest-Agder, men fortsatt er det store utfall. På bakgrunn av dette og andre skader etter herjingene er fortsatt 68 basestasjoner i Hordaland og 16 basestasjoner i Vest-Agder ute av drift. Likevel er det totale antallet berørte kunder synkende.

- Gjennom mandagen har vi prioritert de verst utsatte områdene i Austevoll og Samnanger i Hordaland og Hægebostad i Vest-Agder. Vi har nedsatt en spesialgruppe som jobber dedikert mot Hordaland for å sikre både prioritering og feilretting i området, sier dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor Norge.

Fortsatt store utfordringer
Det er likevel fortsatt store utfordringer knyttet til trær som har veltet og andre skader etter orkanen.

- I Austevoll som har vært mest berørt begynner vi nå å få opp noe taledekning på mobil i tillegg til fasttelefon, og vi har entreprenører ute som jobber med å rette fiberfeilen som berører de fleste basestasjonene og bredbåndstrafikken. Fiberfeilen skal etter planen være rettet midlertidig kl. 16, men vi kan ikke utelukke at det dukker opp følgefeil når dette er på plass, forklarer Amundsen

En rekke andre kommuner har fortsatt høy prioritert.
- Samnanger og Hægebostad har i likhet med Austevoll en fiberfeil vi nå jobber med. Vi har gjennom dagen fått rettet deler av feilen i Samnanger. Dette vil gi en tydelig forbedring for mobil og bredbånd. I tillegg jobber vi dedikert mot Os, samt Øygarden. I de andre kommunene ser vi nå en tydelig forbedring, selv om mange er uten bredbånd på steder som Lindås, Kvinnherad og Meland, forklarer Amundsen.

Høy prioritet og godt samarbeid
Telenor er avhengig av at strømmen kommer tilbake på mange av områdene som har feil for å få god oversikt over situasjonen.

- Mange av områdene er fortsatt uten kraft, og vi får ikke full oversikt over følgefeil før kraften er tilbake. Vi har imidlertid en tett dialog med kraftselskapene for å identifisere de enkelte utfallene. Jeg vil gjerne berømme innsatsen og samarbeidet vi har hatt med kraftselskapene gjennom helgen. Vi vet at det er omfattende feil i kraftnettene og at det jobbes godt med feilretting, sier Amundsen. Han roser også entreprenørene som har stått på de siste døgnene for å få sambandene i drift igjen.

Emner

Kategorier


Telenor Norge er landets største leverandør av tele- og datatjenester. Via vårt mobilnett og fastnett leverer vi tjenester innen telefoni, bredbånd og kabel-tv til privat- og bedriftskunder over hele landet. Vi selger også tjenester til andre telekom-operatører.Vi har 4200 medarbeidere fordelt på over 30 arbeidssteder rundt om i Norge, inkludert Svalbard. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. 

Kontakter

Bjørn Amundsen

Bjørn Amundsen

Dekningsdirektør Områder: Mobildekning 900 21 000

Relatert innhold

Vår virksomhet

Telenor Norge AS er landets største leverandør av telekommunikasjon og digitale tjenester. Vår infrastruktur er grunnmuren i digitaliseringen av Norge med dekning og hastigheter i verdensklasse. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett.

Vi har 3300 medarbeidere fordelt på rundt 20 kontorer i hele Norge. Vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i Norden og Asia. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no