Gå videre til innhold
 Selv om mye av samfunnet har åpnet opp igjen vedvarer høye TV-tall blant Telenor T-We sine kunder.
Selv om mye av samfunnet har åpnet opp igjen vedvarer høye TV-tall blant Telenor T-We sine kunder.

Pressemelding -

​Kraftig tv-vekst under pandemien

(Fornebu, 24. juni 2020) I mai så vi i snitt 7 prosent mer på TV enn vi gjorde i samme periode i fjor, til tross for at sporten og Eurovision stort sett uteble fra TV-skjermen. 17. mai var dagen folk så mest på TV.

Samfunnet og måten vi lever på har endret seg drastisk med strenge tiltak fra myndighetene. Selv om mye av samfunnet har åpnet opp igjen vedvarer høye TV-tall blant Telenor T-We sine omlag 580.000 husholdninger.

Telenors tv-sjef Camilla Amundsen konstaterer at tv-konsumet holder seg på et høyt nivå etter pandemi-utbruddet. Foto: Martin Fjellanger.

– Det at TV-seingen økte ved nedstengningen av samfunnet er ingen overraskelse, men nå ser vi at det vedvarer. Jeg vil tørre å spå at når mange forblir i hjemlandet også over sommeren, og nå som fotballen og annen idrett skal starte opp, vil vi se et langt høyere forbruk av TV-innhold i tiden fremover, sier Camilla Amundsen, leder for fastnett og TV i Telenor.

Feiring på TV

Det ble en annerledes 17. mai-feiring i år. Denne dagen som vanligvis har blitt tilbragt i sosiale lag, var i 2020 den dagen folk så mest på TV - til og med mer enn 12. mars og dagene etter nedstengingen av Norge. Sammenlignet med 2019 var det en økning på nesten 30 prosent i snitt seertid per husholdning. Nesten 20 prosent flere husstander fulgte sendingene.

Telenor T-We sine tall tyder også på at nordmenn er sulteforet på TV-sport.

– Da Impossible Games ble avholdt den 11. juni var det dagens mest sette TV-innhold. Langt høyere enn nyhetssendingene som vanligvis topper seerlistene, men også høyere enn Bislett Games, Cupfinalen og Champions League-finalen i fjor.

Tallene er hentet ut av Telenor T-We sin analyseavdeling i juni 2020.

For ytterligere informasjon:

Amalie Knudsen, senior kommunikasjonsrådgiver. E-post: amalie.knudsen@telenor.com
telefon: 926 66 262, eller ring pressetlf. på 800 80 900

Besøk også vårt nyhetsrom og følg oss på Twitter @TelenorN_presse

Emner

Kategorier


Telenor Norge AS er landets største leverandør av telekommunikasjon og digitale tjenester. Vår infrastruktur er grunnmuren i digitaliseringen av Norge med dekning og hastigheter i verdensklassen. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett.

Vi har 3400 medarbeidere fordelt på 23 kontorer i hele Norge, og vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i 12 land. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum.

Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no

Vår virksomhet

Telenor Norge AS er landets største leverandør av telekommunikasjon og digitale tjenester. Vår infrastruktur er grunnmuren i digitaliseringen av Norge med dekning og hastigheter i verdensklasse. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett.

Vi har 3300 medarbeidere fordelt på rundt 20 kontorer i hele Norge. Vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i Norden og Asia. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no