Gå videre til innhold
Drøye 9500 km bak rattet må til for at dekningsdirektør Bjørn Amundsen skal få en fullgod oversikt over tilstanden i Telenors mobilnett. Foto: Martin Fjellanger.
Drøye 9500 km bak rattet må til for at dekningsdirektør Bjørn Amundsen skal få en fullgod oversikt over tilstanden i Telenors mobilnett. Foto: Martin Fjellanger.

Pressemelding -

Kjører 9500 km for å teste mobildekning

(Oslo, 20. september) Nå legger dekningsdirektør Bjørn Amundsen ut på veien for å sjekke kvaliteten i mobilnettet. 9500 kilometer skal tilbakelegges med bil de neste fire ukene.

For 23. året på rad setter dekningsdirektør Bjørn Amundsen seg i bilen for å sjekke hvordan Telenors mobilnett fungerer Norge rundt. 

Turen starter søndag 24. september, og er over drøye fire uker senere. Da har han tilbakelagt rundt 9500 kilometer gjennom alle landets fylker.

Oppgradert 2000 basestasjoner
Siden forrige tur i fjor høst, har Telenor oppgradert 2000 basestasjoner til 4G. Dermed er oppgraderingen av samtlige 7500 basestasjoner snart ferdig. Dekningsdirektøren har store forventninger til at siste års forbedringer i mobilnettet er merkbare for nordmenn over hele landet.

– Målinger foretatt av det uavhengige selskapet Ookla, viser at vi har det raskeste nettet i Norge. For å få bekreftet dette, kjører jeg nå landet rundt med bilen full av måleutstyr. Det er den kundeopplevde kvaliteten jeg er ute etter. Den kan ikke måles fra kontoret på Fornebu, men må oppleves der kundene er. Da vil jeg også se hvor nettet er dårlig, slik at vi kan gjøre utbedringer, forteller Amundsen.

Med bilen full av måleutstyr og mobiltelefoner er Bjørn Amundsen rustet til å ta pulsen på Telenors mobilnett landet rundt. Foto: Martin Fjellanger.

Tester også talekvaliteten
Ved siden av å teste farten i nettet, vil han også måle talekvaliteten i nettet.

– Selv om det er data som har tatt over mye av trafikken i mobilnettet, er det veldig viktig at talekvaliteten er god. Svært mange, for eksempel yrkessjåfører, er avhengige av å kunne snakke i telefonen uten avbrudd eller forstyrrelser.

Dekningsdirektøren vil også foreta lokale målinger på stedene han er innom, for å avdekke om det er forhold som kan og må oppgraderes.

Bygger nett sammen med kundene
Amundsen bruker også turen til å snakke med kommuner, næringsliv og privatkunder.

– Det er viktig å få tilbakemeldinger på hvordan mobilnettet fungerer. Ambisjonen om å ha det beste mobilnettet blir til i samspill med lokale aktører. Derfor er det nødvendig for meg å tilbringe tid på hver destinasjon, sier dekningsdirektøren.

Her er dekningsdirektørens reiserute:
Søndag 24.september: Oslo - Kristiansand

Mandag 25.september: Kristiansand - Haugesund

Tirsdag 26.september: Haugesund - Førde

Onsdag 27.september: Førde- Saltnes i Råde

Torsdag 28.september: Saltnes - Fornebu - Saltnes

Fredag 29.september:Saltnes - Raufoss

Søndag 8.oktober: Fredrikstad - Nordfjordeid

Mandag 9.oktober: Nordfjordeid - Trondheim

Tirsdag 10.oktober: Trondheim

Onsdag 11.oktober: Trondheim - Steinkjer

Torsdag 12. oktober: Steinkjer - Mo i Rana

Fredag 13.oktober: Mo i Rana - Svolvær

Lørdag 14.oktober: Svolvær

Søndag 15.oktober: Svolvær - Tromsø

Mandag 16.oktober: Tromsø - Alta

Tirsdag 17.oktober: Alta - Karasjok

Onsdag 18.oktober: Karasjok - Kirkenes

Torsdag 19.oktober: Kirkenes

Fredag 20.oktober: Kirkenes - Longyearbyen

Lørdag 21.oktober: Longyearbyen

Søndag 22.oktober: Longyearbyen - Kirkenes

Mandag 23.oktober: Kirkenes - Hammerfest

Tirsdag 24.oktober: Hammerfest - Øksfjord

Onsdag 25.oktober: Harstad - Mo i Rana

Torsdag 26.oktober: Mo i Rana - Brønnøysund

Fredag 27.oktober: Trondheim - Saltnes

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Bjørn Amundsen, dekningsdirektør i Telenor Norge
Tlf: 900 21 000, e-post: bjorn.amundsen@telenor.com eller ring pressetlf. på 800 80 900
Besøk også vårt nyhetsrom og følg oss på Twitter @TelenorN_presse

Emner

Kategorier


Telenor Norge AS er landets største digitale tjenesteleverandør innenfor telekommunikasjon- og datatjenester. Vi jobber hver dag for å lede an digitaliseringen av Norge. Vi har 3900 medarbeidere fordelt på 24 kontorer i hele Norge, og vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i 13 land. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no

Kontakter

Bjørn Amundsen

Bjørn Amundsen

Dekningsdirektør Områder: Mobildekning 900 21 000

Vår virksomhet

Telenor Norge AS er landets største leverandør av telekommunikasjon og digitale tjenester. Vår infrastruktur er grunnmuren i digitaliseringen av Norge med dekning og hastigheter i verdensklasse. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett.

Vi har 3300 medarbeidere fordelt på rundt 20 kontorer i hele Norge. Vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i Norden og Asia. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no