Følg Telenor Norge

Isac Elliot «bruker hue» mot nettmobbing

Pressemelding   •   jan 21, 2016 14:20 CET

(Fornebu, 21. januar 2016) Den finske artisten Isac Elliot vil bekjempe nettmobbing i samarbeid med Norges største skoleturné mot nettmobbing, Bruk Hue. Tenåringsidolet har selv opplevd å få stygge kommentarer på nett. Nå ber han alle sine fans om å «bruke huet og hjertet» før de poster.

– Jeg får jo mest hyggelige kommentarer, men når noen skriver noe stygt til meg, er det det jeg husker best. . De rundt meg sier at jeg ikke skal bry meg om det negative som skrives. Men jeg VIL bry meg, for jeg syns ikke nettmobbing er greit. Det er forferdelig å lese om unge mennesker som får livene ødelagt av mobbing, og hvis jeg kan påvirke noen til å tenke seg om og være snillere på nett, er det bra, sier 15 år gamle Isac Elliot.

Telenor på Instagram: Se Isac Elliots antimobbe-appell

13 prosent av barn og unge mellom 9 og 16 år opplever hvert år at noen er slemme eller mobber dem via nett eller sosiale medier, ifølge tall fra Medietilsynet. For å bekjempe nettmobbingen tok Telenor i 2009 initiativ til «Bruk Hue» i samarbeid med Røde Kors ved Kors på halsen, Barnevakten og Medietilsynet. Bruk Hue er nå Norges største skoleturne mot mobbing, og har så langt møtt over 200.000 barn og unge.

Stolt over å støtte Bruk Hue
– Jeg fikk være med på et stort Bruk Hue-arrangement på Telenor Arena i oktober, der over 7000 unge sa nei til nettmobbing. Det var både kult og meningsfylt! Når jeg nå skal ha konsert i Oslo spektrum 19. februar vil jeg også be alle mine fans om å være greie med hverandre på nett, sier Isac Elliot.

 ”Name

Se høyoppløselige bilder under relatert nederst

Bruk Hue-kampanjen vil være til stede i Oslo Spektrum for å gi råd til barn og unge som ønsker informasjon om hvordan de kan bli med i kampen mot nettmobbing.

– Det betyr mye at Isac Elliot er med oss i kampen mot digital mobbing. Han er et forbilde for mange unge, derfor kan hans oppfordring til alle om å «Bruke Hue» virkelig utgjøre en forskjell. Vi må stå sammen og si nei til mobbing, sier en engasjert Berit Svendsen, administrerende direktør i Telenor Norge.

Tegn hjerte - vinn konsertbilletter
Telenor setter nå i gang en konkurranse for å få unge mennesker til å si nei til nettmobbing og vise at de vil bruke huet og hjertet når de er på nett. Tegn Bruk Hue-hjertet i hånden, ta en selfie, bruk emneknaggen #brukhue, og del på Instagram. Fem heldige vinnere får fire billetter hver til Isac Elliot-konsert i Oslo spektrum 19. februar.

– Noe av det viktigste ungdom kan gjøre hvis de vil være med å bekjempe nettmobbing, er å tenke seg om før de poster noe selv. Du vet ikke hva andre tåler. Derfor må vi også bruke hjertet, vi må bry oss om hverandre, og si fra hvis de ser at andre poster noe slemt eller mobber. Slik kan vi sammen få slutt på nettmobbingen, sier Berit Svendsen.

Fakta
• Bruk Hue er Norges største skoleturné mot nettmobbing drevet av Telenor sammen med Medietilsynet, Barnevakten og Røde Kors ved Kors på halsen.
• Siden 2009 har Bruk Hue besøkt over 700 skoler og adressert digital mobbing og generelt nettvett til nesten en hel generasjon unge, og deres foreldre.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Ana Brodtkorb, leder for samfunnsansvar
Tlf: 902 09 832, ana.brodtkorb@telenor.com 

Telenor Norge er landets største leverandør av tele- og datatjenester. Via vårt mobilnett og fastnett leverer vi tjenester innen telefoni, bredbånd og kabel-tv til privat- og bedriftskunder over hele landet. Vi selger også tjenester til andre telekom-operatører. Vi har 4000 medarbeidere fordelt på over 30 arbeidssteder rundt om i Norge, inkludert Svalbard. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum.