Gå videre til innhold
Fotball-VM: Moderat TV-økning på nett

Pressemelding -

Fotball-VM: Moderat TV-økning på nett

(Fornebu, 24. juni 2014) Telenor registrerer en økning i datatrafikken både i mobil- og fastnettet så langt under fotball-VM. Under de mest interessante kampene i innledningsrunden økte datatrafikken i mobilnettet med rundt 20 prosent, og livetrafikken via Telenors distribusjonsløsning for nett-TV steg med 123 prosent i perioden 12.-22. juni sammenlignet med de første 11 dagene i juni.

Topptrafikken i mobilnettet var under Tyskland-Ghana-kampen. I løpet av disse to timene ble det overført totalt 13 TB (terabyte), og målt en fart på 14,4 Mbps. Dette er ca. 20 prosent mer enn normaltrafikken på tilsvarende tidspunkt, og 4G har en trafikkandel på rundt 40 prosent.

- For å illustrere hva det betyr, gir en gigabyte rundt 40 minutters video med hastighet på 3,5 Mbps, og en terabyte gir 670 timer videotitting, sier Bjørn Ivar Moen, leder av mobildivisjonen i Telenor Norge. 

Vanlig TV versus stream
I fastnettet ser Telenor en økning i livetrafikken under kampene. Trafikken via Telenors distribusjonsløsning for nett-TV steg med 123 prosent i perioden 12.06-22.06 sammenlignet med de første elleve dagene i juni.

- Likevel registrerer vi at fotball-VM stort sett konsumeres via vanlig (lineær) TV som NRK og TV2. Det er fortsatt åpningskampen mellom Brasil og Kroatia som har gitt trafikktoppen med et gjennomsnitt på 27,5 Gbps, sier Bjørn Ivar Moen. 

900 prosent økning på 4G
De som kommer sent til kampen kan klikke seg inn på en høydepunktservice på nettsidene til nettoperatørene hvor et resymé av målscoringer, farlige frispark og annen dramatikk legges inn fortløpende.

Telenor registrerte at under sjakk-VM i fjor og OL i vinter så nordmenn i økende grad TV på nett. Andelen total daglig TV- og videostreaming økte fra 33 prosent til 45 prosent under OL, og Telenor antar at vi vil se en liknende tendens under siste del av VM.

- De siste to årene har databruken i mobilnettet økt med hele 68 prosent, og trafikken på 4G-nettet har økt med 900 prosent det siste året.  Telenor bygger ut 4G i fullt tempo og har nå 70 prosents befolkningsdekning.  Med hastigheter på opptil 40 Mbit/s er du garantert hakkefrie nettsendinger på mobilen, PC eller nettbrettet, sier Bjørn Ivar Moen.

For ytterligere informasjon:
Informasjonssjef Anders Krokan, anders.krokan@telenor.com, tlf: 95209037 

Emner

Kategorier


Telenor Norge er landets største leverandør av tele- og datatjenester. Via vårt mobilnett og fastnett leverer vi tjenester innen telefoni, bredbånd og kabel-tv til privat- og bedriftskunder over hele landet. Vi selger også tjenester til andre telekom-operatører.Vi har 4200 medarbeidere fordelt på over 30 arbeidssteder rundt om i Norge, inkludert Svalbard. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. 

Kontakter

Anders Krokan

Anders Krokan

Pressesjef 952 09 037

Vår virksomhet

Telenor Norge AS er landets største leverandør av telekommunikasjon og digitale tjenester. Vår infrastruktur er grunnmuren i digitaliseringen av Norge med dekning og hastigheter i verdensklasse. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett.

Vi har 3300 medarbeidere fordelt på rundt 20 kontorer i hele Norge. Vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i Norden og Asia. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no