Følg Telenor Norge

Fortsatt noen driftsutfordringer hos Telenor

Pressemelding   •   jun 18, 2014 10:38 CEST

(Fornebu 18. juni 2014) Enkelte av Telenors tjenester er i formiddag ute av drift grunnet nattens strømbrudd og påfølgende feil hos Evry. Dette medfører økt ventetid hos kundeservice og berører også håndtering av bestilling og endring for våre mobilkunder.

Telenor har jobbet tett med Evry med feilretting siden i feilen oppstod tirsdag kveld. Kriseledelse er fortsatt samlet. Siste estimat fra Evry er at tjenestene skal være oppe som normalt i løpet av noen timer.

For mer informasjon, ta kontakt med:
Informasjonssjef Catharina Kokkim, telefon 98802335 catharina.kokkim@telenor.com

Tidligere pressemelding om feilsituasjonen fra Evry:
Tjenester er på vei tilbake i normal drift
(Oslo 18. juni 2014) EVRY beklager på det sterkeste at et strømbrudd og påfølgende feil i vår infrastruktur har forårsaket at tjenester for DNB og Telenor Norge er ute av drift. Feilen oppstod like etter klokken 20.00 i går kveld. Status nå klokken 07.30 er at tjenester er oppe. EVRY vil overvåke situasjonen nøye gjennom dagen med sikte på at kunder får et stabilt driftsbilde.

EVRY har sammen med våre leverandører jobbet gjennom hele natten med å få startet systemene på nytt. Det var en planlagt kritisk vedlikeholdsjobb som forårsaket strømbruddet. Nødaggregatet startet som planlagt, men når man skulle slå på strømmen på nytt så førte det til en spenningsfeil.

Konsekvensen av dette er at deler av EVRYs infrastruktur ble påvirket, noe som dessverre har medført at tjenester for DNB og Telenor er ute av drift.

De systemer som ikke fungerte for DNB var nettbank og mobilbank. Kortsystemer fungerte for ordinære bankkunder, både i butikk og minibank. For enkelte kunder med blant annet kredittgrense i kortet var det handel i butikk og uttak i minibank som ikke fungerte. Når det gjelder Telenor Norge var det servicetjenester på internett og bakenforliggende støttesystemer som ikke fungerte.

«På vegne av EVRY vil jeg på det sterkeste beklage de ulempene som denne hendelsen har hatt for DNB, Telenor og deres kunder. EVRYs ledelse har helt siden hendelsen oppstod jobbet sammen med et stort team for å sikre at systemene kunne komme opp igjen så fort som overhodet mulig. Det har også vært en rekke leverandører som har bistått EVRY gjennom natten med å løse feilen», sier konsernsjef Terje Mjøs i EVRY.

«De feilene som har vært siste uken er uakseptable. EVRY vil gjennomføre en grundig gransking av strømbruddet og de alvorlige følgene dette har fått for våre kunder», sier Mjøs.

Telenor Norge er landets største leverandør av tele- og datatjenester. Via vårt mobilnett og fastnett leverer vi tjenester innen telefoni, bredbånd og kabel-tv til privat- og bedriftskunder over hele landet. Vi selger også tjenester til andre telekom-operatører.Vi har 4200 medarbeidere fordelt på over 30 arbeidssteder rundt om i Norge, inkludert Svalbard. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum.