Gå videre til innhold
Vibeke Hammer Madsen og Berit Svendsen vil utjevne det digitale klasseskillet i næringslivet. Foto: Martin Fjellanger.
Vibeke Hammer Madsen og Berit Svendsen vil utjevne det digitale klasseskillet i næringslivet. Foto: Martin Fjellanger.

Pressemelding -

Forenkler hverdagen for små bedrifter

(Fornebu, 27. juni 2018) Et digitalt klasseskille er i ferd med å utvikle seg i næringslivet. Småbedriftene uten IT-ressurser sakker akterut i den digitale utviklingen. Hovedorganisasjonen Virke og Telenor lanserer nå flere tjenester for å gjøre småbedriftene mer digitale.

Digitaliseringen innen arbeidslivet gir store muligheter for forenkling og utvikling. Men dem byr også på store utfordringer for småbedriftene uten en stor IT-avdeling å støtte seg på.

80 prosent av medlemsbedriftene i Hovedorganisasjonen Virke har under 20 ansatte.

Vibeke Hammer Madsen, administrerende direktør i Virke, er tydelig på at den nye avtalen med Telenor vil ha stor betydning for medlemsbedriftene.

– Samarbeidet med Telenor betyr at vi kan tilby skreddersydde løsninger for den enkeltes behov, alt fra timeregistrering, oppdrag og fakturering – rett på mobilen. Dette betyr mye for bedrifter uten egen IT-ansvarlig.

Hun legger til at medlemsbedriftene er lokalisert landet rundt.

– Da er god dekning og et lokalt forhandlerapparat viktig. Det får vi gjennom Telenor.

Digitalt klasseskille

Ove Fredheim, leder for bedriftsmarkedet i Telenor ser tendensene til et digitalt klasseskille i næringslivet.

– Kravene til digital kompetanse er etter hvert blitt så omfattende at små og mellomstore bedrifter ikke har muligheter til å henge med. De sitter ikke på egne ressurser slik større bedrifter gjør. Da blir det krevende å effektivisere arbeidsprosessene som er påkrevd for å holde virksomheten flytende økonomisk. Derfor har Telenor utviklet en verktøykasse som bedrifter på en enkel måte kan bruke. Vi kan for eksempel hjelpe bedrifter med å sette opp egne nettsider, sier Fredheim.
Kravene til digital kompetanse er i ferd med å skape et klasseskille i næringslivet. Hovedorganisasjonen Virke og Telenor har inngått en avtale for å hjelpe næringslivet med digitaliseringsarbeidet.

Gjensidig viktig samarbeid

Virke og Telenor undertegnet nylig en ny avtale, og fortsetter samarbeidet som ble innledet i 2011. Administrerende direktør Berit Svendsen i Telenor Norge og Vibeke Hammer Madsen i Virke understreker at samarbeidet mellom de to er gjensidig viktig.

– Vi ser at avtalen vår med Telenor er viktig for medlemmene, som etterspør stabile mobiltjenester og digital rådgiving, sier Hammer Madsen.

– For Telenor betyr samarbeidet med Virke at vi får testet ut nye løsninger innen fakturahåndtering (Smart arbeidsdag) og netthandel (Smart retail). Dette er en stor og viktig avtale for Telenor.

Om Virke

Virke er den ledende hovedorganisasjonen for tjenestenæringene og representerer over 21 000 virksomheter. Virkes medlemsbedrifter kommer fra bransjer som handel, kunnskap, teknologi, reiseliv, service, helse, omsorg, utdanning, kultur og frivillighet. Til sammen utgjør de over 225 000 arbeidsplasser.

Om avtalen mellom Virke og Telenor

Avtalen omfatter mobil, mobilt bredbånd, Smart arbeidsdag og Smart retail. Avtalen omfatter 43500 mobilabonnement og en totalomsetning på 435 millioner pr. år. Avtalen løper over tre år.

Om Smart arbeidsdag

Smart Arbeidsdag består av ulike tjenester som hjelper service- og håndverksbedrifter å digitalisere arbeidsoppgavene. Med Smart Arbeidsdag får du samlet alt fra timeregistrering, oppdrag og fakturering – rett på mobilen.

https://www.telenor.no/bedrift/smartarbeidsdag/alletjenester.jsp

Om Smart retail

Kjøpsadferden har endret seg betydelig de siste årene og skillet mellom fysiske og digitale butikker blir mer og mer visket ut. I dag starter over 90% av alle kjøpsprosesser med et Google søk, og her konkurrerer norske bedrifter i større grad med internasjonale aktører. En tydelig digital strategi er essensielt for at du skal klare å konkurrere og lykkes med å vinne kundene.

https://www.telenor.no/bedrift/smart-retail/

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Roald Orheim, informasjonssjef i Telenor Norge

Tlf: 957 74 993, e-post: roald.orheim@telenor.com eller ring pressetlf. på 800 80 900

Besøk også vårt nyhetsrom og følg oss på Twitter @TelenorN_presse

Emner


Telenor Norge AS er landets største leverandør av telekommunikasjon og digitale tjenester. Vår infrastruktur er grunnmuren i digitaliseringen av Norge med dekning og hastigheter i verdensklassen. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett.

Vi har 3400 medarbeidere fordelt på 23 kontorer i hele Norge, og vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i 12 land. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum.

Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no

Kontakter

Roald Orheim

Roald Orheim

Informasjonssjef 957 74 993

Vår virksomhet

Telenor Norge AS er landets største leverandør av telekommunikasjon og digitale tjenester. Vår infrastruktur er grunnmuren i digitaliseringen av Norge med dekning og hastigheter i verdensklasse. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett.

Vi har 3300 medarbeidere fordelt på rundt 20 kontorer i hele Norge. Vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i Norden og Asia. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no