Gå videre til innhold
Fartsfylt på vintersportssteder med 4G+ fra Telenor

Pressemelding -

Fartsfylt på vintersportssteder med 4G+ fra Telenor

(Fornebu, 18. mars 2016) Telenor har nå bygd ut 4G+ på de viktigste vintersportsstedene. Dette vil sikre kundene høye hastigheter og gode mobilopplevelser i påsken, men bruk mobil-vett i fjellet.

Telenor gjennomfører en omfattende utbygging og oppdatering av supernettet 4G+ i Norge der selskapet i dag har 2G og 3G. Ved inngangen til påsken har Telenor 4G+ på over 3000 basestasjoner i 350 kommuner.

– Vi fortsetter å bygge god dekning der våre kunder virkelig trenger fart og kapasitet, sier Bjørn Amundsen, dekningsdirektør i Telenor. 

På flere enn 70 vintersportssteder kan du nå oppleve raskere hastighet enn i fjor. – Det innebærer at flere kan ringe eller surfe på mobilen samtidig uten at brukeropplevelsen blir dårligere, forklarer Amundsen.

Se liste over stedene nederst

– Telenor legger stor vekt på mobilt bredbånd i hytteområdene. Alle de mest populære skianleggene skal ha god utendørsdekning, og de fleste har også god innendørsdekning, forteller Amundsen. Han forventer at Telenors mobilnett vil håndtere trafikkøkningen også denne påsken. 

Telenor har siden 2007 vært den ledende mobilbredbåndsaktøren på landsbasis. 

– Kundene skal være trygge på at vi også i fremtiden skal være den ledende utbyggeren. Vi har høyt tempo i 4G-utbyggingen, tar fortløpende kommune for kommune, og mot slutten av 2017 skal vi ha 4G i hele mobilnettet vårt. Dermed får vi 4G på rundt 7500 basestasjoner, som er 2500 flere basestasjoner enn nærmeste konkurrent totalt har på 2G, 3G og 4G. Når målet om 4G i hele nettet er nådd, vil Telenor ha en befolkningsdekning på 99,8 prosent, sier Amundsen.

Eneste med 4G Tale
Som eneste aktør i markedet har også Telenor lansert 4G Tale. 

 ”Name

– Etter vellykket testing, ruller vi nå tungt ut 4G Tale. 70.000 kunder har allerede fått glede av tjenesten. Dette gjelder de med smarttelefoner med 4G Tale-støtte fra Sony og Samsung. Vi planlegger med at kunder som har iPhone-modeller med 4G Tale-støtte får teknologien i løpet av våren. To prosent av taletrafikken i Telenors mobilnett går allerede over 4G Tale, opplyser Amundsen.

Tenk sikkerhet på fjellet
Aldri før har mobilnettet vært så godt utbygd i Norge, med flere teknologier som støtter både tale og surfing på nettet. Mobilen har også muligheten til å hjelpe mange som er i knipe, ved at man enkelt og raskt kan gi beskjed om hvor man er og hva man trenger hjelp til. Likevel er det viktig å understreke at mobilen ikke kan være den eneste sikkerheten på tur. 

– Manglende dekning, kulde som slår ut batteriet, eller manglende batteri kan gjøre at mobilen ikke kan hjelpe deg om uhellet er ute. Da er det viktig å ha fulgt tur- og fjellvettreglene og gitt beskjed til familie og venner hvor turen gikk. Vi ønsker alle våre kunder en trygg og god påske, og oppfordrer alle til å tenke sikkerhet og ta med kart, kompass, sjøkart og helst maritim VHF hvis du er til sjøs, sier Amundsen.

Telenors mobile tur- og fjellvettregler
1. Vær forberedt på å klare deg uten mobil på tur eller på fjellet. Ikke la mobilen være ditt sikkerhetsutstyr!
2. Ikke stol på at du har dekning overalt.
3. Ikke avtal å ringe til faste tider. Du kan befinne deg i et område uten dekning.
4. Vær forsiktig hvis du må opp i høyden for å søke dekning. Det kan være fare for ras.
5. Spar på batteriet – du kan få bruk for det.
6. Husk lader og eventuell batteriforsterker/ekstra ladeenhet.
7. Oppbevar mobiltelefon og ekstra ladeenhet nær kroppen. Kulden reduserer nemlig batterienes levetid og kapasitet.
8. Hvis nettet til din mobiloperatør ikke fungerer, kan du ringe nødnummer 112 via nettet til en annen operatør (forutsatt at det fungerer):
• Slå av mobilen.
• Ta ut SIM-kortet, eller skru på mobilen uten å taste pinkode.
• Slå på mobilen.
• Ring 112.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Bjørn Amundsen, dekningsdirektør i Telenor tlf: 900 21 000, amundsen@telenor.no
Anders Krokan, informasjonssjef i Telenor, tlf: 952 09 037, anders.krokan@telenor.com

Påskedekning:

 ”Name

I Vest-Agder har også områdene Sinnes, Fidjeland og Ådneram i Sirdal kommune 2G-, 3G- og 4G-dekning.

Emner

Kategorier


Telenor Norge er landets største leverandør av tele- og datatjenester. Via vårt mobilnett og fastnett leverer vi tjenester innen telefoni, bredbånd og kabel-tv til privat- og bedriftskunder over hele landet. Vi selger også tjenester til andre telekom-operatører. Vi har 4000 medarbeidere fordelt på over 30 arbeidssteder rundt om i Norge, inkludert Svalbard. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. 

Kontakter

Anders Krokan

Anders Krokan

Pressesjef Områder: Mobil 952 09 037
Bjørn Amundsen

Bjørn Amundsen

Dekningsdirektør Områder: Mobildekning 900 21 000

Vår virksomhet

Telenor Norge AS er landets største leverandør av telekommunikasjon og digitale tjenester. Vår infrastruktur er grunnmuren i digitaliseringen av Norge med dekning og hastigheter i verdensklasse. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett.

Vi har 3300 medarbeidere fordelt på rundt 20 kontorer i hele Norge. Vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i Norden og Asia. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no