Gå videre til innhold
ESA har orientert Telenor om at de har lagt bort saken som omhandler lock-in-praksis uten å ferdigstille undersøkelsen.
ESA har orientert Telenor om at de har lagt bort saken som omhandler lock-in-praksis uten å ferdigstille undersøkelsen.

Pressemelding -

ESA legger bort deler av saken mot Telenor

(Fornebu 25. juni 2019) EFTAs overvåkningsorgan (ESA) henlegger et av forholdene som gjaldt mistanke om brudd på konkurransereglene i det norske mobilmarkedet.

I desember 2012 kom ESA på uanmeldt besøk til Telenor for å undersøke om Telenor har handlet i strid med konkurranselovgivningen. I februar 2016 mottok Telenor varsel om vedtak fra ESA. I varselet oppga ESA at de undersøkte blant annet binding på abonnementsnivå (lock-in-praksis) for bedriftskunder.

– ESA har orientert Telenor om at de har lagt bort saken som omhandler lock-in-praksis uten å ferdigstille undersøkelsen. Telenor har hele tiden ment at våre avtaler om dette har vært lovlige, og er tilfredse med at den delen av saken er avsluttet hos ESA, sier Ragnhild Mathisen, leder for Corporate Affairs i Telenor Norge.

I tillegg har ESA kommet med et oppdatert varsel om forholdet mellom Telenors grossistpriser og priser i privatmarkedet for såkalt «standalone» mobilt bredbånd* i tidsperioden 2008-2012. Det oppdaterte varselet er ikke et endelig vedtak, og Telenor vil benytte muligheten til å kommentere varselet før ESA konkluderer.

– Vårt inntrykk er at denne delen av saken i all hovedsak tilsvarer det varsel ESA ga i 2016, bortsett fra at ESAs undersøkelser tilsier at det påståtte problemet er mindre omfattende enn de opprinnelig antok.

Undersøkelsene gjelder forhold som daterer seg tilbake til 2008-2012.

– Vi har hele tiden tilrettelagt for overvåkningsorganets undersøkelser, og vil fortsette med det helt til de konkluderer. Vi vil nå gå nøye inn i detaljene i varselet og komme med våre tilbakemeldinger til ESA, sier Mathisen.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Magnus Line, informasjonssjef i Telenor
Tlf: 415 00 632, e-post: mli@telenor.com eller ring pressetlf. på 800 80 900
Besøk også vårt nyhetsrom og følg oss på Twitter @TelenorN_presse

* Mobilt bredbånd «standalone» er separate mobile bredbåndsabonnement - altså ikke de vanlige mobilabonnementene. Mobilt bredbånd standalone er et lite og hovedsakelig historisk produkt, ettersom mobilabonnement med store inkluderte datapakker foretrekkes for mobil datakommunikasjon.

Emner


Telenor Norge AS er landets største leverandør av telekommunikasjon og digitale tjenester. Vår infrastruktur er grunnmuren i digitaliseringen av Norge med dekning og hastigheter i verdensklassen. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett.

Vi har 3400 medarbeidere fordelt på 23 kontorer i hele Norge, og vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i 12 land. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum.

Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no

Pressekontakt

Magnus Line

Magnus Line

Informasjonssjef Områder: Bredbånd og fasttelefon 415 00 632

Relatert materiale

Vår virksomhet

Telenor Norge AS er landets største leverandør av telekommunikasjon og digitale tjenester. Vår infrastruktur er grunnmuren i digitaliseringen av Norge med dekning og hastigheter i verdensklasse. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett.

Vi har 3300 medarbeidere fordelt på rundt 20 kontorer i hele Norge, og vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i ni land. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no