Gå videre til innhold
Endelig kan ansatte bruke mobilen som de vil

Pressemelding -

Endelig kan ansatte bruke mobilen som de vil

(Fornebu, 28. april 2015) I Norge får én av to mobilregningen helt eller delvis dekket av arbeidsgiver. Økt bruk av mobilen gjør at arbeidstakere og arbeidsgivere etterlyser løsninger slik at ansatte får frihet til å bruke mobilen som de selv ønsker. Nå lanserer Telenor en tjeneste som automatisk fordeler mobilkostnadene mellom jobb- og privatbruk.

I en undersøkelse Ipsos MMI har utført på oppdrag for Telenor oppgir fire av ti at de får hele mobilregningen dekket av arbeidsgiver. Én av to betaler mobilregningen selv, mens én av ti deler fakturaen mellom seg selv og arbeidsgiver.

I undersøkelsen anslår de spurte at 60 prosent av mobilbruken er privat, mens 40 prosent er jobbrelatert.

– I dag bruker vi mobiltelefonen til alt mulig, til å betale parkering, stemme på Idol eller gi penger til Røde Kors. Trenden vi ser på mobilbruk gjør at vi nå lanserer en løsning som også er skreddersydd for små og mellomstore bedrifter, sier Marina Lønning, leder for bedriftsmarkedet i Telenor Norge.

Ryddige avtaler
Halvparten av de spurte i undersøkelsen forventer ikke at arbeidsgiver skal betale for all mobilbruk. Like stor andel mener det er en god løsning å kunne koble over til privat betaling på mobilen når man ikke er på jobb.

Friheten til å bruke mobiltjenester når man ønsker det og ryddige avtaler, oppgis som hovedårsaker til at flere ønsker å kunne skille mellom jobb- og privatbruk.

Blant beslutningstagerne i virksomhetene som er spurt i undersøkelsen, mener 70 prosent at det ville vært en god løsning om de ansatte selv betaler for privatbruk. Blant disse oppgir flest at det vil gi ansatte frihet til å benytte tjenester de selv ønsker, men som virksomheten ikke ønsker å dekke.

Tale, SMS/MMS og databruk i Norge synes flest det er naturlig at jobben betaler. De færreste synes det er naturlig at jobben skal betale for innholdstjenester som parkering, avstemming og givertjenester.

– Totalt sett ser vi at beslutningstagerne i de største virksomhetene synes det er naturlig at arbeidsgiver betaler for flere mobiltjenester, enn beslutningstagerne i de mindre virksomhetene, forteller Lønning.

Slipper kostnader med ny tjeneste
Telenor har også merket etterspørsel blant bedriftskunder etter løsninger som skiller privat og jobbrelatert bruk. Med Fakturakontroll fordeles mobilkostnadene automatisk mellom jobb og privat mobilbruk.

– Det er flere fordeler med denne tjenesten. For bedriften gir det kontroll og mer forutsigbarhet med bedriftens reelle mobilkostnader. Vår oppfatning er at en delt løsning vil gi virksomheten mulighet til å slippe kostnader som egentlig ikke ligger til bedriften, sier hun.

– For ansatte gjør Fakturakontroll det mulig å benytte bedriftens mobiltelefon uten å være bekymret for hva bedriften dekker av kostnader. I tillegg får ikke arbeidsgiver innsyn i privat forbruk. I det hele tatt blir forholdet mellom arbeidsgiver og ansatt mer ryddig, mener Lønning.

Fakta
• Med Fakturakontroll avtaler virksomheten og den ansatte hvem som skal dekke de ulike kostnadene knyttet til mobilbruken. Tjenesten kan tilpasses hver enkelt avdeling og ansatt. Deretter fordeles kostnadene automatisk mellom virksomheten og den ansatte.
• De ansattes behov dekkes ved at de får full kontroll over eget forbruk samt at de får en telefon med bedriftens tjenester og betingelser.
• Tjenesten kan blant annet skille på innlands- og utlandstrafikk, datatrafikk, innholdstjenester og tilleggstjenester. Flere av disse kan kombineres med beløpsgrenser.
• Den ansatte får automatisk tilsendt en mail hver måned med linker til detaljert informasjon om den enkeltes forbruk og hva en betaler selv ved hjelp av lønnstrekk.
• Fakturakontroll ivaretar behov for beregning av mobilskatt og merverdiavgift-rapporter.
• Fakturakontroll leveres i to versjoner, Medium og Large. Begge tjenestene er web-baserte skytjenester og krever ingen installasjon hos kunde. Fakturakontroll leveres i samarbeid med Mytos AS, som er eksperter innen mobil kostnadskontroll.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Anders Krokan, informasjonssjef i Telenor Norge
Tlf: 952 09 037, e-post: anders.krokan@telenor.com

Emner


Telenor Norge er landets største leverandør av tele- og datatjenester. Via vårt mobilnett og fastnett leverer vi tjenester innen telefoni, bredbånd og kabel-tv til privat- og bedriftskunder over hele landet. Vi selger også tjenester til andre telekom-operatører.Vi har 4200 medarbeidere fordelt på over 30 arbeidssteder rundt om i Norge, inkludert Svalbard. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. 

Kontakter

Anders Krokan

Anders Krokan

Pressesjef 952 09 037

Vår virksomhet

Telenor Norge AS er landets største leverandør av telekommunikasjon og digitale tjenester. Vår infrastruktur er grunnmuren i digitaliseringen av Norge med dekning og hastigheter i verdensklasse. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett.

Vi har 3300 medarbeidere fordelt på rundt 20 kontorer i hele Norge. Vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i Norden og Asia. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no