Følg Telenor Norge

EM-finalen ga tidenes mobilrekord

Pressemelding   •   jul 11, 2016 12:21 CEST

(Fornebu, 11. juli 2016) En rekord fra februar 2015 ble slått da Portugal vant EM-finalen.

Aldri tidligere har Telenor målt så høy aktivitet i mobilnettet som under EM-finalen i Paris mellom Portugal og Frankrike.

– Gårsdagen ble ikke bare historisk for Portugal, men også for nordmenns bruk av datatrafikk over hele landet. Vi bruker mobilen til å oppleve store begivenheter, selv når vi er på farta. Aktiviteten i mobilnettet var enorm, sier Berit Svendsen, administrerende direktør i Telenor Norge.

Trafikken i nettet var 68 prosent over en normaldag, det vil si før mesterskapet begynte. Den nest mest populære EM-kampen målt etter trafikk, var semifinalen Tyskland-Frankrike.

– Store sportshendelser er uten tvil den sterkeste trafikkdriveren i mobilnettet, men vi har også sett at populær TV-underholdning som «Skam» og «Idol» gir merkbare utslag i trafikken, sier Svendsen.

 ”Name

Illustrasjonen viser trafikktopper i mobilnettet under EM.

Under finalen var 82 prosent av all mobiltrafikken i 4G-nettet.

– Dette er en høy andel siden vi er godt ut i ferietiden, men viser at utbyggingen av 4G når feriefolket i mange områder, forklarer Svendsen.

Telenor har tilrettelagt for høy fart og dekning på 4G over hele landet, slik at man kan surfe både på hytta og i byene.

– Oppgraderingen av mobilnettet er helt nødvendig nå når 8 av 10 har en smarttelefon, og alle disse forventer å ha høy fart og god dekning overalt hvor de befinner seg, sier Svendsen.

Den tidligere toppnoteringen i mobilnettet kom da Petter Northug og Marit Bjørgen spurtet inn til gull under sprintfinalene i ski-VM i Falun i fjor.

Både under vinter-OL og fotball-VM i 2014 satte Telenor trafikkrekorder.

 ”Name

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Caroline Lunde, informasjonssjef i Telenor Norge
Tlf: 971 55 855, e-post: caroline.lunde@telenor.com

Telenor Norge er landets største leverandør av tele- og datatjenester. Via vårt mobilnett og fastnett leverer vi tjenester innen telefoni, bredbånd og kabel-tv til privat- og bedriftskunder over hele landet. Vi selger også tjenester til andre telekom-operatører. Vi har 4000 medarbeidere fordelt på over 30 arbeidssteder rundt om i Norge, inkludert Svalbard. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum.