Gå videre til innhold
Guro Berg Grimstad, teknisk prosjektleder i Telenor Norge, er i full gang med å oppgradere basestasjonene i Elverum (Foto: Solveig Munkeby).
Guro Berg Grimstad, teknisk prosjektleder i Telenor Norge, er i full gang med å oppgradere basestasjonene i Elverum (Foto: Solveig Munkeby).

Pressemelding -

Elverum et skritt nærmere fremtidens supernett

(Elverum, 3. juli 2019) Telenor er i full gang med utbyggingen av 5G-nettet i Elverum. Den første 5G-basestasjonen er nå klargjort og rett etter sommeren blir piloten aktivert.

Med sine lynraske hastigheter, minimale forsinkelser og et mer pålitelig nett, åpner 5G-teknologien for nye og uante muligheter i mobilnettet.

– Vi har nå klargjort den første 5G-basestasjonen og jobber for fullt med gradvis å skifte ut samtlige basestasjoner i Elverum sentrum. I løpet av juli bytter vi ut inntil syv basestasjoner. Deretter gjenstår det fire resterende basestasjonr i august. Når samtlige er oppgradert, vil vi være klare til å aktivere fremtidens supernett i Elverum, sier Ingeborg Øfsthus, teknologidirektør i Telenor Norge.

Telenor er i full gang med å klargjøre Elverum for 5G forteller Ingeborg Øfsthus, teknologidirektør i Telenor Norge.

Morgendagens teknologi er like rundt hjørnet

5G er helt nødvendig for fremtidens infrastruktur, enten det gjelder bygging av smartbyer, bruk av kunstig intelligens og styring i sanntid av milliarder av oppkoblede enheter. Innbyggerne i Elverum vil være blant de aller første i Norge som får teste 5G-løsningene.

– Vi har som mål å aktivere 5G-piloten allerede i august, og gir pilotbrukerne tilgang i september. Elverum blir da unikt posisjonert til å eksperimentere med alt fra nye kollektivløsninger til effektiviserende tiltak til nytte for innbyggerne, sier Øfsthus.

Fungerende ordfører i Elverum, Arnfinn Uthus, forteller at kommunen ser frem til å teste teknologien.

– Vi har god dialog med Telenor og gleder oss til oppstart denne høsten. Dette åpner for svært spennende løsninger, og vi vurderer nå hvordan vi kan utnytte 5G for å tilby enda bedre tjenester til innbyggerne, sier Uthus.

Arnfinn Uthus, fungerende ordfører i Elverum, forteller at kommunen gleder seg til oppstarten av 5G-piloten (foto: Elverum kommune)

Pilotkundene er klare

I mars gikk Telenor ut for å rekruttere pilotkunder i Elverum som ville teste supernettet 5G. Det tok ikke lang tid før søknadene strømmet inn.

– Det er en sterk interesse for å teste 5G og vi er takknemlig for alle som har tatt kontakt. Både privatkunder og lokale bedrifter har vist en innovasjonslyst langt over forventning. Vi er nå i gang med utvelgelsesprosessen og vil ta kontakt med de heldige etter fellesferien, sier Øfsthus.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Anders Krokan, kommunikasjonssjef i Telenor Norge
Tlf: 952 09 037, e-post: anders.krokan@telenor.com eller ring pressetlf. på 800 80 900
Besøk også vårt nyhetsrom og følg oss på Twitter @TelenorN_presse

Emner


Telenor Norge AS er landets største leverandør av telekommunikasjon og digitale tjenester. Vår infrastruktur er grunnmuren i digitaliseringen av Norge med dekning og hastigheter i verdensklassen. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett.

Vi har 3400 medarbeidere fordelt på 23 kontorer i hele Norge, og vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i 12 land. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum.

Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no

Kontakter

Anders Krokan

Anders Krokan

Pressesjef 952 09 037

Vår virksomhet

Telenor Norge AS er landets største leverandør av telekommunikasjon og digitale tjenester. Vår infrastruktur er grunnmuren i digitaliseringen av Norge med dekning og hastigheter i verdensklasse. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett.

Vi har 3300 medarbeidere fordelt på rundt 20 kontorer i hele Norge. Vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i Norden og Asia. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no