Gå videre til innhold
Bruk mobil-vett i påsken

Pressemelding -

Bruk mobil-vett i påsken

(Oslo, 25. mars 2015) Telenor har bygget mobildekning på de største utfartsstedene i påsken, og forventer rekordtrafikk i nettet. Men selv om dekningen er god, skal du ikke forvente det overalt i påskefjellet. Her følger dekningsdirektørens mobile fjellvettregler.

Om kort tid er det atter påske og folk løper etter snøen og drar til fjells som aldri før. Ikke før den endelig er forsvunnet i store deler av landet drar nordmenn milevis for å finne den igjen.

Og med på påsketuren følger også brukervanene på mobil og nettbrett. Folk har høye forventninger til at det er dekning og fart hvor enn de ferdes.

God dekning på 4G
- Telenor bygger fortløpende ut mobilnettet og vi har til nå bygget 2400 stasjoner med 4G. Dette gir mobildekning i påskens største utfartssteder landet rundt. Også hovedstrekningene på vei og jernbane er i ferd med å bygges ut for dekning og kapasitet. Det betyr at du kan surfe på nettbrett og smarttelefoner og ha en god fartsopplevelse de fleste steder du ferdes, sier dekningsdirektør Bjørn Amundsen.

Kundene har for alvor tatt i bruk det mobile bredbåndet. Telenor registrerer en dobling i datatrafikken fra år til år.

- Vi forventer at denne påsken vil gi ny rekord i dataforbruk i mobilnettet, forteller Amundsen.

Her er dekningsdirektørens viktigste råd:

Ikke ta for gitt at det er dekning der du ferdes
Dekningsdirektør sier at i utgangspunktet virker mobilen alle steder i Norge. Men ikke ta det for gitt.

- I fjellheimen er det annerledes. Det finnes faktisk steder uten mobildekning. Selv om ca. 82 prosent av Norges flateareal har GSM-dekning, er det fortsatt 17-18 prosent av flate-arealet som ikke har dekning. Dette gjelder særlig i fjellet. Og rådet om å søke opp i høyden for å finne dekning, er ikke uten videre å anbefale. Mange steder hører vi om varsel om rasfare og fire meter snødybde. Da skal en definitivt ikke søke opp i bratt terreng mot fjelltopp for å oppsøke mobildekning.

Nødnummer via en annen operatør
Hvis nettet til din mobiloperatør ikke fungerer, kan du ringe nødnummer 112 via nettet til en annen operatør (hvis dette nettet fungerer). Slå da av telefonen, ta ut SIM-kortet, slå på telefonen igjen og ring 112.

Hold telefonen kroppsvarm
Er det kaldt forsvinner batteriet raskt. Akkurat derfor bør mobilen bæres tett inntil kroppen og ikke i ytterlommen. For å sikre at batteriet varer lenger kan det være smart å skru av blåtann (bluetooth) og trådløst nett.

Ikke stol på mobilen som eneste hjelpemiddel
Kart og kompass er en selvfølge i tursekken, slik burde det være. Dessverre opplever vi at mange stoler for mye på mobilnettet.

– Vi kan ikke få understreket sterkt nok at du gjerne må ta med mobilen på skiturer, men sørg for din og familiens sikkerhet ved å ha andre hjelpemidler i tillegg til mobiltelefonen, sier dekningsdirektøren.

Telenors åtte mobile fjellvettregler
1. Vær forberedt på å klare deg uten mobil på fjellet. Ikke la mobilen være ditt sikkerhetsutstyr!
2. Ikke stol på at du har dekning overalt.
3. Ikke avtal å ringe til faste tider. Du kan befinne deg i et område uten dekning.
4. Vær forsiktig hvis du må opp i høyden for å søke dekning. Det kan være fare for ras.
5. Spar på batteriet – du kan få bruk for det.
6. Husk lader og eventuell batteribooster.
7. Oppbevar mobiltelefon og batteribooster nær kroppen. Kulden reduserer nemlig batterienes levetid og kapasitet.
8. Hvis nettet til din mobiloperatør ikke fungerer, kan du ringe nødnummer 112 via nettet til en annen operatør (forutsatt at det fungerer):
• Slå av mobilen.
• Ta ut SIM-kortet.
• Slå på mobilen igjen.
• Ring 112.

Bruk sunn fornuft – og god tur!

For nærmere informasjon, vennligst kontakt:
Bjørn Amundsen, dekningsdirektør, telefon: 900 21 000 ba@telenor.com

Emner

Kategorier


Telenor Norge er landets største leverandør av tele- og datatjenester. Via vårt mobilnett og fastnett leverer vi tjenester innen telefoni, bredbånd og kabel-tv til privat- og bedriftskunder over hele landet. Vi selger også tjenester til andre telekom-operatører.Vi har 4200 medarbeidere fordelt på over 30 arbeidssteder rundt om i Norge, inkludert Svalbard. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. 

Kontakter

Bjørn Amundsen

Bjørn Amundsen

Dekningsdirektør Områder: Mobildekning 900 21 000

Vår virksomhet

Telenor Norge AS er landets største leverandør av telekommunikasjon og digitale tjenester. Vår infrastruktur er grunnmuren i digitaliseringen av Norge med dekning og hastigheter i verdensklasse. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett.

Vi har 3300 medarbeidere fordelt på rundt 20 kontorer i hele Norge. Vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i Norden og Asia. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no