Følg Telenor Norge

Turbofart på T-banen

Nyhet   •   apr 12, 2013 12:51 CEST

Avtalen mellom Kollektivtransportproduksjon AS (KTP) og Telenor Norge AS om montering og drift av ny coaxkabel i T-banetunellene i Oslo ble inngått i går. I en pressemelding omtales den nye løsningen som det råeste mobilnettet i T-baneverdenen. Det inkluderer selvfølgelig dekning for både 3G og 4G. Løsningen realiseres gjennom en kombinasjon av fiber, antenner og hele 46 000 meter med coax-kabel i tunellene.

Store forventninger
– Vi er svært glade for at vi nå kan signere avtale med Telenor om å utvikle nettilgangen i T-banetunellene. Vi har jobbet en stund med denne saken og ser frem til at de over 250 000 daglige reisende med T-banen vil få et betydelig forbedret mobilnett tilgjengelig, uttaler konsernsjef i KTP AS, Cato Hellesjø.

Det har vært stor teknologisk utvikling de senere årene, og KTP har vurdert å eie og drifte anlegget selv.  Selskapet har imidlertid funnet at Telenor er den beste til å gjøre dette. Avtalen sikrer samtidig kundene til Netcom og Mobile Norway tilgang på like vilkår. Telenor er en svært seriøs aktør og KTP har store forventninger til denne avtalen, som har en varighet på 15 år med opsjon for forlengelse.

Komplisert jobb
– Vi er svært tilfreds med å kunne legge til rette for å få det råeste mobilnettet i T-baneverdenen, sier dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor. – Det er en komplisert og stor jobb å montere 46.000 meter coaxcabel i T-banetunellen, sett i lys av at det kun er noen timer på natten det er mulig å montere.