Gå videre til innhold
Trapper opp kampen mot digital mobbing

Nyhet -

Trapper opp kampen mot digital mobbing

(Fornebu, 26. september 2016) 29. september inntar halve Oslos 6. og 7. klassinger Ullevaal stadion til årets største dugnad for å øke den digitale bevisstheten blant norske barn.

Over 6000 skoleelever fra 61 skoler i Oslo er invitert til Ullevaal stadion førstkommende torsdag. Fordelt på to arrangementer skal barna lære mer om hvordan håndtere og hindre digital mobbing og bli tryggere på nett. Gjennom initiativet Bruk Hue skal skolelever på mellomtrinnet (6. og 7. klasse) bevisstgjøres om farene på nettet og nettmobbing. Målet er at dagen skal gi barna noen verktøy for å få større glede av å være på nett og øke den digitale bevisstheten.

Stjernehjelp i kampen mot mobbing
I kampen mot digital mobbing har Telenor fått med seg en gjeng med engasjerte artister som sammen ønsker å bidra til å sette en stopper for digital mobbing. Innimellom et lærerikt opplegg fra Norges største antimobbeturné Bruk Hue, skal artistene fra The Main Level, og «Idol»-Norah opptre. I tillegg vil noen av Nordens største artister komme som en overraskelse for barna på dagen. De vil alle bruke sine stemmer til å trekke oppmerksomhet mot hvordan vi sammen kan bekjempe digital mobbing, og er tilgjengelige for intervjuavtaler knyttet til nettmobbing og nettvett.

Vi inviterer herved redaksjonen til å delta på årets største mønstring for å bekjempe digital mobbing.

Program torsdag 29. september:
09.30 – 11.00: Bruk Hue, første arrangement
09.30: Velkommen ved programleder Erik Solbakken, samtale med Berit Svendsen og Sigve Brekke. Videohilsen fra Prebz og Dennis
09.40: Artistinnslag: The Main Level
09.45: Videohilsen fra Aksel Lund Svindal
09.50: Foredrag ved Ole Roger Vestøyl
10.15: Samtale Erik Solbakken og Politiets forebyggende avsnitt
10.20: Samtale med Nelli Kongshaug, leder for Røde Kors-tjenesten Kors på halsen, og barneombud Anne Lindboe
10.25: Artistinnslag: Norah Benatia, kjent fra TV 2-programmet «Idol»
10.30: Avslutning på foredrag ved Ole Roger Vestøyl
10.40: Videohilsen fra HKM Kronpris Haakon
10.45: Artistinnslag: OVERRASKELSE
11.00: Slutt

12.30-14.00: Bruk Hue, andre arrangement
12.30: Velkommen ved programleder Erik Solbakken, samtale med Berit Svendsen. Videohilsen fra Prebz og Dennis
12.40: Artistinnslag: The Main Level
12.45: Videohilsen fra Aksel Lund Svindal
12.50: Foredrag ved Ole Roger Vestøyl
13.15: Samtale Erik Solbakken og Politiets forebyggende avsnitt
13.20: Samtale med Nelli Kongshaug, leder for Røde Kors-tjenesten Kors på halsen
13.25: Artistinnslag: Norah Benatia, kjent fra TV 2-programmet «Idol»
13.30: Avslutning på foredrag ved Ole Roger Vestøyl
13.40: Videohilsen fra HKM Kronprins Haakon
13.45: Artistinnslag: OVERRASKELSE
14.00: Slutt

Vi tar forbehold om at det kan komme endringer i programmet.

Tilgjengelige intervjuobjekter:
Alle intervjuobjektene er lettest tilgjengelig etter første show (fra 11).

  • Telenor Norge v/administrerende direktør Berit Svendsen uttaler seg gjerne om hvordan voksne kan løse de digitale utfordringene barna står overfor, og hvorfor Telenor engasjerer seg i tematikken. Svendsen vil også dele helt ferske tall fra en undersøkelse blant barn mellom 11 og 12 år og foreldre om deres digitale (u)vaner.
  • Telenor v/ konsernsjef Sigve Brekke har ambisjon om å øke kunnskapen om nettvett på tvers av alle landene selskapet opererer i, og kan fortelle om dagens store internasjonale dugnad mot nettmobbing som for første gang blir utført samtidig i alle 13 Telenor-landene.
  • Røde Kors v/Kors på halsen: Nelli Kongshaug, leder i Kors på halsen.
  • Medietilsynet: Berit Andersen, seniorrådgiver i Medietilsynet.
  • Barnevakten: Leif Gunnar Vestbøstad Vik, leder i Barnevakten.

Artistene vil også være tilgjengelig for intervju om nettmobbing og egne forhold til nettvett. (forhåndsavtales med pressekontakt i Telenor).Det vil også være mulig å få intervjue skoleelever fra redaksjonens dekningsområde. 

NB! Under Bruk Hue-arrangementene ber vi om at det generelt tas bilder bakfra av større mengder, slik at enkeltelever ikke kan gjenkjennes. Grupper av barn er forhåndsgodkjent for intervju og foto. Redaksjonen kan gjøre avtale via pressekontakt og vil få vite på stedet hvilke barn som kan intervjues og fotograferes.

Oppmøte for media: Inngang A1 fra klokken 0900. Medier oppfordres til å melde seg på for akkreditering til understående kontaktperson innen onsdag 28. september kl: 1100.

For mer informasjon og påmelding, vennligst kontakt:
Caroline Lunde, informasjonssjef i Telenor
Tlf: 971 55 855, e-post:
caroline.lunde@telenor.com

Emner

Kategorier

Vår virksomhet

Telenor Norge AS er landets største leverandør av telekommunikasjon og digitale tjenester. Vår infrastruktur er grunnmuren i digitaliseringen av Norge med dekning og hastigheter i verdensklasse. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett.

Vi har 3300 medarbeidere fordelt på rundt 20 kontorer i hele Norge. Vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i Norden og Asia. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no