Gå videre til innhold
Slik beskytter du mobilen i kulda

Nyhet -

Slik beskytter du mobilen i kulda

(Fornebu, 15. februar 2015) Vinterferien står for tur, og du husker kanskje å ta på deg lue og votter før du går ut i kulda. Men er du like flink til å beskytte mobiltelefonen din? Få tips fra en polfarer.

For de fleste av oss er det like selvfølgelig å ha med mobiltelefonen ut på tur i vinterferien som kvikklunsj og appelsiner. Men, skituren kan ende med at mobilen din blir ødelagt.

Selv om mange av dagens smarttelefoner er teknologiske vidundere, er ikke alle tilpasset temperaturer under 0 grader. Ikke bare suger kuldegradene batteriet ut av telefonen, men den kan også få varige vannskader.

Gi mobilen kroppsvarme

Hvor frustrerende er det ikke når skjermen plutselig ikke reagerer på berøring, eller at batteriet tømmes for strøm i rekordfart?

Rune Gjeldnes har lang erfaring som polfarer, og er den første og eneste som har krysset verdens tre store isflater uten etterforsyninger. Da er det ikke så rart at han har lært seg noen lure grep for hvordan mobilbatteriet kan vare ekstra lenge når kuldegradene setter inn.

– Mobiltelefonen bør ligge så kroppsnært som overhodet mulig for å holde varmen. Både batteri og telefon bør alltid være «romtemperert» før man bruker den. Legg gjerne en håndvarmepute eller fotvarmepute som gir varme i mange timer sammen med mobilen, sier Rune Gjeldnes.

Pass godt på mobilen i vinterferien – syv tips
• Oppbevar mobilen på innerlomma. Pass ekstra godt på hvis du skal være i fysisk aktivitet. Har du klær som ikke puster, kan mobilen ta skade av eventuell kondens.
• Oppbevar telefonen i en vanntett pose, spesielt hvis det snør eller regner. Det finnes mange produkter på dette området, men som fuktbeskyttelse kan du gjerne bare bruke en ZipLock plastikkpose.
• Et annet billig alternativ er å bruke en ullsokk som både varmer og trekker ut eventuell fuktighet.
• Legger du i tillegg ullsokken i en plastpose, vil mobilen være ekstra godtbeskyttet.
• Slå av Wifi, BlueTooth og andre funksjoner som fortærer batteri, og justér ned lysstyrken på skjermen til et minimum.
• La telefonen ligge i lommen. Bruk hodetelefoner til å ringe og motta anrop. Skal du høre på musikk, bruk fjernkontrollen på hodetelefonene til å skifte låter og justere volum.
• Unngå store temperatursvingninger. Ikke gå rett fra minus 20 og til pluss 25. Da ber du nemlig om problemer. Sørg for å akklimatisere telefonen før du tar den inn i stua. Dette kan gjøres ved å pakke mobilen inn i en lufttett plastpose før den tas inn varmen.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Anders Krokan, informasjonssjef i Telenor Norge
Telefon: 952 09 037, e-post: anders.krokan@telenor.com

Emner

Kontakter

Anders Krokan

Anders Krokan

Pressesjef 952 09 037

Vår virksomhet

Telenor Norge AS er landets største leverandør av telekommunikasjon og digitale tjenester. Vår infrastruktur er grunnmuren i digitaliseringen av Norge med dekning og hastigheter i verdensklasse. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett.

Vi har 3300 medarbeidere fordelt på rundt 20 kontorer i hele Norge. Vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i Norden og Asia. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no