Gå videre til innhold

Nyhet -

Ruter og Telenor tester ut ny norskutviklet teknologi

(Fornebu 02. mai 2017) Frem til nå har Beacons-teknologien blitt brukt i mer tradisjonell salgsmarkedsføring. Nå tar Telenor, i samarbeid med Ruter, Beacons-teknologien ett skritt videre og tester ut hvordan man kan gjennomføre kommunikasjon med kunder i sanntid.

Telenor har hatt ulike piloter der de har testet kommunikasjon via beacons, som er en lokasjonsbasert teknologi som sender pushmeldinger direkte til brukerens mobil via en app. Telenor har testet dette ut med Mitt Telenor-appen både mot kunder i våre butikker, på Telenor Arena og Ullevål Stadion og som en kanal for internkommunikasjon. Nå er Ruter interessert i å lære av Telenors erfaringer, og sammen tester de ut hvordan transportselskapet kan få tilbakemelding fra kundene, mens de er på reise.

Telenoransatte som tar buss og kjører bil til og fra jobb får tilsendt spørsmål, som «utløses» av beacons plassert på bussholdeplassen på Lysaker og hos Telenor på Fornebu.

Ressursbesparende

Sammen med Ruter ønsker Telenor å teste ut hvordan man kan gjennomføre kommunikasjon med kunder i sanntid. Samtidig er dette en fin mulighet for Telenoransatte å si sin mening om reiseveien til jobb, og kollektivtilbudene de benytter.

– Dette kan erstatte spørreundersøkelser via mail og det kan redusere behovet for at vi sender ut personell fysisk som spør reisende om hvordan de opplever reisen. Sistnevnte metode kan være svært utfordrende å få gjennomført når bussene er fulle, og i tillegg er det svært ressurskrevende, forteller markedsanalytiker Christine Presterud i Ruter.

Hun legger til at en mer effektiv metode kan være at reisende får en push på bussen der de enkelt kan gi sin tilbakemelding om Ruters tilbud, og det er grunnen til at de nå ønsker å testes ut denne metoden sammen med Telenor-ansatte.

Potensielt partnerskap

– Jeg synes det er utrolig spennende at et prosjekt vi har testet ut internt nå kan benyttes i et potensielt partnerskap mellom Telenor og Ruter. Det gir ekstra verdi ved at vi også får sagt ifra direkte til Ruter om hvordan vår reisevei til jobb er, sier seniorforsker i Telenor Research, Johannes Bjelland.

Emner

Regions

Vår virksomhet

Telenor Norge AS er landets største leverandør av telekommunikasjon og digitale tjenester. Vår infrastruktur er grunnmuren i digitaliseringen av Norge med dekning og hastigheter i verdensklasse. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett.

Vi har 3300 medarbeidere fordelt på rundt 20 kontorer i hele Norge. Vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i Norden og Asia. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no