Gå videre til innhold
Presseinvitasjon: Er vi klare for 5G-samfunnet?

Nyhet -

Presseinvitasjon: Er vi klare for 5G-samfunnet?

Torsdag 15. mars inviterer Telenor til årets Status Teknologi-Norge, der toppolitikere, næringslivsledere og teknologieksperter debatterer hvordan digitaliseringen påvirker Norge, konkurransekraften og samfunnet vårt.

Erna Solberg, Sigve Brekke, Berit Svendsen, Hege Skryseth mfl. møtes til debatt om hvordan norsk konkurransekraft i næringslivet og bærekraft i velferdssamfunnet sikres, og mulighetene for ny teknologi kan utnyttes.

Med neste generasjons mobilnett, 5G, vil alt kunne kobles på nett. Det vil gi helt nye muligheter ikke bare for forbrukere, men for digital omstilling av næringsliv og offentlig sektor. Er teknologinasjonen Norge, politikk og næringsliv, klare for å gripe mulighetene det gir, og de utfordringene vi da må løse?

Den 15. mars vil vi presentere siste nytt om utviklingen av 5G-teknologien, hvordan den påvirker digitaliseringen av Norge, og hvorfor myndigheter, næringsliv og alle andre bør vite hva dette betyr.

Publikasjonen Status Teknologi-Norge 2018 - Er vi klare for 5G-samfunnet? lanseres. Den presenterer statusbilder på teknologinasjonen Norge og en helt fersk undersøkelse av både befolkningen og beslutningstakere i offentlige og private virksomheter sine forventninger til digitaliseringens effekt på samfunn, arbeidsliv og økonomi.

Tid: 15. mars, kl. 0800 - 1015

Sted: MESH i Tordenskioldsgate 3, Oslo sentrum

NB! Deltakerpåmeldingen er nær full, men vi har holdt av et begrenset antall plasser til presse. Meld eventuell interesse til kommunikasjonssjef Caroline Lunde på caroline.lunde@telenor.com eller
97 15 58 55.

Deltakere: Statsminister Erna Solberg, Rolf Assev (StartupLab), Hege Skryseth (Kongsberg Digital), Heidi Austlid (IKT-Norge), Henrik Asheim (H), Torstein Tvedt Solberg (Ap), Torgeir Knag Fylkesnes (SV), Berit Svendsen (Telenor Norge), Sigve Brekke (Telenor ASA) og Bjørn Taale Sandberg (Telenor Research).

Program

0800: Dørene åpnerLett servering

0830: Berit Svendsen, adm.dir. Telenor Norge og leder for Telenor Skandinavia «Er vi klare for 5G-samfunnet?»

0840: Sigve Brekke, konsernsjef Telenor ASA «Slik tar vi den digitale ledertrøya»

0850: Statsminister Erna Solberg «Digitalisering, omstilling og bærekraftig velferd»

0900: Samtale mellom Erna Solberg, Sigve Brekke og Berit Svendsen:

«Hvordan skal vi lykkes i den digitale konkurransen?»

0920: Bjørn Taale Sandberg (Telenor Research): «Dette bør du vite om 5G»

0930: Hege Skryseth (Kongsberg Digital) og Rolf Assev (StartupLab) innleder til debatt med en samtale om hvordan norsk næringsliv står rustet for en stadig mer teknologidrevet konkurranse

0940: Debatt: Henrik Asheim (H), Torstein Tvedt Solberg (Ap), Torgeir Knag Fylkesnes (SV) og Heidi Austlid (IKT-Norge), med Rolf Assev og Hege Skryseth: Hvordan utfordrer teknologi og digitalisering samfunn og politikk, og hva kan gjøres for å sikre både konkurransekraften og samfunnsmodellen vår i en omskiftelig tid?

10.15: Program slutt

Emner

Vår virksomhet

Telenor Norge AS er landets største leverandør av telekommunikasjon og digitale tjenester. Vår infrastruktur er grunnmuren i digitaliseringen av Norge med dekning og hastigheter i verdensklasse. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett.

Vi har 3300 medarbeidere fordelt på rundt 20 kontorer i hele Norge. Vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i Norden og Asia. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no