Følg Telenor Norge

Pokèmon-feberen herjer

Nyhet   •   aug 03, 2016 14:46 CEST

Alexander Furset (25), Kim Erik Strøm (25), Adrian Dovran (19), Lavin Amin (17) koser seg på Pokèmon jakt i Frognerparken. Foto: Martin Fjellanger

Linjene koker på kundeservice hos Telenor nå om dagen. Grunnen? Pokèmon Go!

Det ringer på kundeservice. I den andre enden av telefonen er en eldre mann på 77 som er en smule fortvilet fordi han ikke forstår hvorfor Pokèmon har sluttet å virke. Det viser seg at han har slått av mobildata, og problemet blir raskt løst.
- Dette er faktisk tredje gangen jeg hører om en eldre kunde som ringer inn og som er helt hekta, forteller Anja Myrseth, en av teamledere på sosiale medier kundeservice i Telenor.

- Det har først og fremst vært spørsmål om dataforbruk og dekning. Vi har også hatt en kunde på 80 år som ringte inn for å få hjelp til å sette opp Pokèmon-appen på telefonen, fordi hun skulle ut og spille, sier Myrseth.

Teamleder på Kundeservice hos Telenor, Anja Myrseth forteller om folk i alle aldre som ringer inn for å spørre om Pokèmon. Foto: Martin Fjellanger

Tidenes mest nedlastede app

Ideen til spillet startet med en aprilspøk mellom Nintendo, The Pokèmon Company og Google, kalt «Pokèmon-utfordringen».Etter spillet ble lansert klarte de bragden å bli tidenes mest nedlastede app i USA den første uken.

- Pokèmon er veldig sosialt, siden man kan gå sammen og spille på lag. I tillegg kommer vi oss ut i sola, og vi får jo sett store deler av Oslo og har blitt godt kjent med byen, sier Pokèmon entusiast Kim Erik Strøm som er på jakt i Frognerparken sammen med Alexander Furset, Adrian Dovran og Lavin Amin.

Stor Pokèmon-aktivitet på Fornebu

Folk i alle aldre er hekta på Pokèmon, og Pokèmon-feberen har også inntatt Telenors hovedkvarter. Ukene etter lansering ble trafikken inn til Telenors kundeservice doblet i helgene. Både via telefon og sosiale medier har trykket vært stort.

- Vi har hatt noen poster om Pokèmon ute på Facebook-siden vår og i kommentarfeltene har det vært kjempegod stemning! Så i stedet for å ha en dialog mellom kunde og kundebehandler, har det vært en dialog mellom to Pokèmon-entusiaster. Dette synes jeg er herlig å se, sier Myrseth, som selv vedgår at hun elsker spillet.


- Jeg har jo vokst opp med Pokèmon på TV og det at man bokstavelig talt kan gå ut og fange disse barndomsminnene via en app er jo utrolig kult. Pokèmon-stemningen er dessuten kjempegod blant oss ansatte. De fleste bruker pausene sine på å gå ut og ta poke-stoppene som er mellom byggene og praten om Pokèmon hører man hele tiden, sier hun.

Ny mobilteknologi

Telenors Facebook-redaktør Magnus Aurdal er enig.
- Man trenger bare å ta seg en tur ut i sola eller bare titte ut av vinduet, så ser man Pokèmon Go-entusiaster eller man faller inn en samtale om spillet, forteller han.

Telenors Facebook redaktør Magnus Aurdal er blant de som er blitt bitt av basillen. Foto: Martin Fjellanger

Han smiler og lar seg tydelig begeistre.
- Rundt omkring utveksler man små, lure blikk med andre forbipasserende kolleger man kanskje ikke kjenner, men begge kjenner igjen måten man holder mobilen på, sier Aurdal.

Pokèmon Go er basert på AR-teknologi (Augumentet Reality). Dette er en teknologi som også kalles utvidet virkelighet, og som kombinerer data fra den fysiske verden med virtuelle data som er skreddersydd for mobilen.

- Jeg lar meg også fascinere av hvordan Pokèmon Go preger samfunnet, sosiale medier, og ikke minst utforske hvilke muligheter for markedsføring og innovasjon som springer ut av dette. Og det beste av alt er at Pokèmon Go bare er startskuddet. Jeg tror spillet vil åpne øynene for mange for hvordan denne teknologien kan brukes, forklarer Aurdal.