Gå videre til innhold
Norges største innsjø, Mjøsa, har et yrende båtliv. En ny vhf-sender er nå på lufta i den sørlige delen av Mjøsa. Foto: Mjøsa Båtforbund
Norges største innsjø, Mjøsa, har et yrende båtliv. En ny vhf-sender er nå på lufta i den sørlige delen av Mjøsa. Foto: Mjøsa Båtforbund

Nyhet -

Ny VHF-sender trygger båtlivet på Mjøsa

(Fornebu, 2. juni 2022) Båtfolket på Mjøsa har lenge etterlyst bedre radiodekning på Norges største innsjø. Nå er de bønnhørt. En ny vhf-sender er nå på lufta i den sørlige delen av Mjøsa. Telenor Kystradio eier og driver senderen.

Norges største innsjø, Mjøsa, har et yrende båtliv med om lag 10.000 fritidsbåter og 6000 båtplasser. Både fritidsbåteiere, Mjøsa Båtforbund, Eidsvoll Hurdal Røde Kors, Skibladner, Redningsselskapet, Politiet og Øvre Romerike Brannvesen, har lenge ønsket seg bedre VHF-dekning i Mjøsa sørlige del.

– Det er gledelig at vi kan informere om at en ny VHF-sender er satt i drift den 16. mai 2022, lokalisert på Topphøgda (50 m over terrenget), forteller Terje Hammer, leder av Telenor Kystradio.

På Telenor kystradios kanalplan vil den bli kalt MJØSA S, med to talekanaler K16 (nød) og K65 + selvsagt DSC.

Mjøsa S dekker hele den sørlige delen av Mjøsa fra Tangen og ned til Minnesund, samt delvis opp mot Totenvika.

Det har allers allerede i mange år vært VHF-dekning på Mjøsa nord. Her er senderen plassert på Bangsberget (49m over terreng), på kanalplan kalt MJØSA N. Mjøsa N har også to talekanaler K16 (nød) og K21 + DSC. Stasjonen dekker den nordlige delen av Mjøsa fra Svartnes opp mot Moelv, og delvis videre nordover.

Fakta om VHF:

En båt utstyrt med VHF (veldig høy frekvens) hører alle andre båtfarende i området som også har VHF. Med VHF kan du snakke med venner og kjente, og ikke minst både gi og få raskest mulig hjelp til og fra nærmeste båt – som du kanskje engang vet er der. Kystradiostasjonen kan også koordinere en redning med andre redningsinstanser.

Fakta om Norges Maritime nødnett:

Telenor Kystradio og Hovedredningssentralene er knyttet til Norges internasjonale forpliktelser om sikkerhet til sjøs. De er der for å hjelpe deg hvis og når du kommer i trøbbel eller nød på sjøen.

Kystradiostasjonene drevet av Telenor Kystradio dekker hele kysten, har rekkevidde langt ut til havs, i fjorder og blant holmer og skjær, og er Hovedredningssentralen sin kommunikasjonssentral til sjøs. Kystradiostasjonene er trent i å bistå deg og dine i en nød- og assistansesituasjon, og kommuniserer med søk- og redningsenheter som for eksempel Redningsselskapets fartøyer og redningshelikopter.

Fakta om Telenor Kystradio:

Kystradiostasjonene drives av Telenor Kystradio, og dekker hele Norges kyst til nord for Svalbard, samt langt ut til havs. Vi er Hovedredningssentralenes «ører» til sjøs. Kystradiooperatørene er trent i å bistå deg og dine i en nød- og assistansesituasjon og kommuniserer parallelt med søk- og redningsenheter som for eksempel redningsselskapenes fartøy, eller redningshelikopter. Årlig får mellom 5000 og 6000 fritids- og yrkesbåter hjelp gjennom Telenor Kystradio, og sommermånedene juni, juli og august er de travleste. En VHF-radio gir deg trygghet når du ferdes på sjøen ikke bare når du er i nød, men også i det daglige. De fleste ulykker skjer i kystnære farvann og nært land.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Anders Krokan, kommunikasjonssjef i Telenor Norge
Tlf: 952 09 037, anders.krokan@telenor.no eller ring pressetlf. på 800 80 900
Besøk også vårt nyhetsrom og følg oss på Twitter @TelenorN_presse

Emner

Kategorier

Pressekontakt

Anders Krokan

Anders Krokan

Kommunikasjonssjef Områder: Mobil 952 09 037

Vår virksomhet

Telenor Norge AS er landets største leverandør av telekommunikasjon og digitale tjenester. Vår infrastruktur er grunnmuren i digitaliseringen av Norge med dekning og hastigheter i verdensklasse. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett.

Vi har 3300 medarbeidere fordelt på rundt 20 kontorer i hele Norge, og vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i ni land. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no