Gå videre til innhold
Her spiller han over 4G-nettet – med isbjørnvakt

Nyhet -

Her spiller han over 4G-nettet – med isbjørnvakt

Slik gikk det da helprofesjonelle «gamere» spilte mot hverandre over Telenors 4G-nett. Spillet pågikk fra fem forskjellige steder – fra Jomfruland i sør til Longyearbyen i nord. Se den spektakulære videoen.

For første gang har Telenor testet hvordan 4G-nettet takler et oppgjør mellom eliteutøvere av Counter Strike Go (CS). Det er et av verdens største online turneringsspill, der forskjellen på vinn eller forsvinn avgjøres på mikrosekunder. Spillerne stiller ekstreme krav til bredbåndets kapasitet og hastighet (ping/svartid) og utstyr. 

Alt må være koblet opp med kabler - både internettlinje, mus og tastatur. Eller må det det? Hvor langt har egentlig teknologien kommet?

Ugjestmilde omgivelser
Telenor utfordret Norges beste CS-spillere fra Telenorligaen og noen av Norges mest profilerte YouTube-stjerner til en toppkamp der et utelag spilte over 4G-nettet. 

Se video: 4Gaming - der ingen skulle tru at nokon kunne game:


Det ene laget ble plassert i trygge og behagelige omgivelser i Telenors konferansesenter på Fornebu. På det andre laget ble spillerne plassert på fem forskjellige steder i landet: Svalbard, Røros, Jomfruland, Vesterålen og T-banen i Oslo.

Joachim Haraldsen, også kjent som YouTube-profilen Noobwork, fikk trolig den mest ugjestmilde opplevelsen. 

– Jeg satt utendørs utenfor Longyearbyen på Svalbard, og nettet fungerte jo strålende. Det var ikke noen problemer, og 4G-nettet fungerte over all forventning. Det eneste som plaget meg var den bitende kulda, sier Joachim Haraldsen, som hadde bevæpnet isbjørnvakt under spillet.

God spillopplevelse
– 4G-nettet til Telenor skal kunne tåle ekstreme prøvelser som online gaming. For å prestere på høyt nivå må spillopplevelsen dessuten være problemfri . Det er med stolthet og glede at jeg ser at 4G-nettet vårt bestod testen, sier Bjørn Ivar Moen, leder for mobilvirksomheten i Telenor Norge. 

Les mer og se flere klipp her

For ytterlige informasjon, vennligst kontakt:
Anders Krokan, informasjonssjef i Telenor Norge
Tlf: 952 09 037, anders.krokan@telenor.com

Emner

Pressekontakt

Anders Krokan

Anders Krokan

Kommunikasjonssjef Områder: Mobil 952 09 037

Relatert materiale