Gå videre til innhold
Telenor inviterer til et foredrag om digital sikkerhet i møte med morgendagens utfordringer
Telenor inviterer til et foredrag om digital sikkerhet i møte med morgendagens utfordringer

Presseinvitasjon: Digital sikkerhet i møte med morgendagens utfordringer

Dato 18. oktober 2018 09:00 – 11. oktober 2018 11:05

Sted Telenor Expo på Fornebu. (Snarøyveien 30)

Syv av ti nordmenn uttrykker bekymring for at samfunnskritiske funksjoner skal kunne slås ut av cyberangrep. Samtidig sier mer enn én av fire næringslivsledere at de ikke vet hva de skal gjøre hvis deres selskap blir angrepet digitalt. Telenor jobber for å digitalisere Norge, og det innebærer å utruste samfunnet for å møte morgendagens digitale trusler.

I anledning nasjonal sikkerhetsmåned inviterer Telenor Norge til en arrangement hvor vi diskuterer digital sikkerhet i møte med et økende trusselbilde.

Når: Torsdag, 18. oktober, kl. 09.00 – 11.00
Hvor: Telenor Expo på Fornebu. (Snarøyveien 30)
Arrangør: Telenor Norge

Program:

09:00 Velkommen
v/ Ove Fredheim - Leder Divisjon Bedrift

I dag blir alle utfordret av det digitale skiftet, og sikker kommunikasjon er en vesentlig byggekloss for å møte morgendagens utfordringer.

09:15 Vi skal sikre din digitale hverdag
v/ Kjersti Stathopoulou - VP Security Business Development, Telenor Group

Telenor Group er på en reise for å bygge en god sikkerhetskultur med visjonen "We always protect people in their digital life and security is the foundation for everything we do". Hva er driverne, og hvor langt har man kommet?

09:30 Telenors rapport Digital Sikkerhet 2018
v/ Hanne Tangen Nilsen - Sikkerhetsdirektør i Telenor Norge

Mange norske virksomhetsledere peker på manglende kompetanse som deres største utfordring i arbeidet med digital sikkerhet. I en fersk undersøkelse der over 500 norske ledere i privat og offentlig sektor har blitt spurt om sitt forhold til digital sikkerhet svarer hele 37 prosent at digital sikkerhet er vanskelig å forstå. 14 prosent sier at ansattes manglende kompetanse eller feilvurderinger er selskapets største digitale sårbarhet.

09:45 Trusselbilde
v/ Gunnar Ugland - Leder Telenor Security Operations Center, Telenor Norge

Digital utpressing, sabotasje, direktørsvindler og lekkasjer utfordrer den digitale sikkerheten. Gunnar gir oss status 2018 fra Telenor Security Operation Center.

10:00 Pause

10:15 Styret og toppleder må ta cyberansvar
v/ Erik Nord - Partner i Nord & Bremtun Cybersecurity Communication

Et cyberangrep kan sette både kommersielle virksomheter og offentlige etater helt ut av spill.

Erik gjennomgår viktige spørsmål toppledere, styreledere og styremedlemmer bør stille om virksomhetens digitale sårbarhet, cybertrusler og cyber-beredskap.

10:30 Smart Sikkerhet
v/ Richard Skjærstad - Konseptansvarlig, Telenor Business

Cyber Security er et omfattende område og behovene for sikring er ulike. Telenor er i en unik posisjon siden cirka 80% av all internett-trafikk passerer våre nettverk og vi har en omfattende satsing på sikkerhet. Hvordan kan det hjelpe din virksomhet og hvordan går du frem?

10:55 Oppsummering og avslutning

For påmelding, vennligst kontakt David Fidjeland: david.fidjeland@telenor.com

Har du spørsmål om arrangementet, eller ønsker å avtale møter med Telenors sikkerhetseksperter?

Kontakt Henriette Frølich Holte: Henriette-Frolich.Holte@telenor.com, telefon: 977 53 622

Emner

Vår virksomhet

Telenor Norge AS er landets største leverandør av telekommunikasjon og digitale tjenester. Vår infrastruktur er grunnmuren i digitaliseringen av Norge med dekning og hastigheter i verdensklasse. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett.

Vi har 3300 medarbeidere fordelt på rundt 20 kontorer i hele Norge, og vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i ni land. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no