Gå videre til innhold
Uværet fører til utfall på mobil og bredbånd i Nordland. Telenor oppbemanner driftssenteret så lenge uværet varer.
Uværet fører til utfall på mobil og bredbånd i Nordland. Telenor oppbemanner driftssenteret så lenge uværet varer.

Pressemelding -

Uværet rammer mobil og bredbånd i Nordland

(Fornebu, 15. februar 2019) Uværet i Nordland har ført til utfall i Telenors nett. Arbeidet med feilretting er i full gang, og Telenor følger situasjonen nøye.

Vi har et stort utfall på alle tjenester i Gildeskål og Beiarn. En høyspentledning har falt ned, og ført til strømutfall. Vi setter inn nødaggregat på Nygårdsjøen og Kvarv for å avhjelpe situasjonen, forteller dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor Norge.

Status i formiddagstimene er flere steder i Nordland har utfall. Verst er situasjonen i området Saltstraumen til Sundsfjord, samt området fra Misvær til Beiarn og Moldjord,i tillegg til Musken-området i Tysfjord.


I gang med feilretting

– Sammen med det lokale e-verket er vi i gang med feilretting. Vi er avhengig av strømtilførsel for å få inn tjenestene igjen, forklarer Amundsen. Han legger til at situasjonen endres fortløpende.

– Vi jobber for å få inn tjenestene igjen, men er forberedt på at det kan bli flere utfall. Meteorologisk Institutt melder om ytterligere forverring i værsituasjonen utover ettermiddagen og i morgen for Nordland og Sør-Troms.

– Telenor følger situasjonen tett og har satt inn ekstra personell både internt og hos våre entreprenører gjennom helgen, opplyser Amundsen.

Områder som er mest berørt
Det er brudd på høyspent som fører til et stort utfall på alle tjenester i Gildeskål/Beiarn. Strømbrudd i Sørfold fører til utfall langs E6 mellom Kvarv og Mørsvikbotn. E-verk jobber med feilretting. Entreprenør er på vei med nødaggregat.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Bjørn Amundsen, dekningsdirektør i Telenor Norge

Tlf: 900 21 000, e-post: bjorn.amundsen@telenor.com eller ring pressetlf. på 800 80 900

Besøk også vårt nyhetsrom og følg oss på Twitter @TelenorN_presse

Emner

Kategorier


Telenor Norge AS er landets største leverandør av telekommunikasjon og digitale tjenester. Vår infrastruktur er grunnmuren i digitaliseringen av Norge med dekning og hastigheter i verdensklassen. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett.

Vi har 3400 medarbeidere fordelt på 23 kontorer i hele Norge, og vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i 12 land. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum.

Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no

Kontakter

Bjørn Amundsen

Bjørn Amundsen

Dekningsdirektør Områder: Mobildekning 900 21 000

Vår virksomhet

Telenor Norge AS er landets største leverandør av telekommunikasjon og digitale tjenester. Vår infrastruktur er grunnmuren i digitaliseringen av Norge med dekning og hastigheter i verdensklasse. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett.

Vi har 3300 medarbeidere fordelt på rundt 20 kontorer i hele Norge. Vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i Norden og Asia. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no