Gå videre til innhold
Thailand er blant landene som får laveste pris utenfor EU. Her fra Koh Tao.
Thailand er blant landene som får laveste pris utenfor EU. Her fra Koh Tao.

Pressemelding -

Utenlandsbruken økte med 900 prosent

(Fornebu, 26. april 2017) I dag er det ett år siden Telenor som første operatør fjernet roamingkostnader i alle EU- og EØS-land. I løpet av dette året har reiseglade nordmenn dramatisk endret mobilvanene, og dataroamingen har økt med 900 prosent. Nordmenn bruker mest datatrafikk i Spania, viser Telenors tall.

– Nyheten om fri roaming, som vi slapp for nøyaktig ett år siden, ble svært godt mottatt av våre kunder. Siden innføringen av kostnadsfri roaming har kundene våre økt dataforbruket med 900 prosent, sier Bjørn Ivar Moen, leder for mobil i Telenor Norge. 

4G-utbyggingen har de siste år fått et stort løft i Norge, og nordmenn er blitt avanserte mobilbrukere. Med innføringen av fri roaming kunne de endelig bruke mobilen i utlandet som hjemme. Resultatet var at mobilsurfingen skjøt i været, og de nye abonnementene ble svært populære.

– Nordmenns appetitt på mobildata tar ikke slutt, og de ønsker å ta med seg mobilvanene når de reiser. Når folk får kostnadsfri roaming inkludert i sine abonnement, øker bruken kraftig. Vi er vitne til en liten surferevolusjon i bruken av mobilen i utlandet, sier Moen.

Innfører nye priser
Telenor gjør nå flere endringer i mobiltilbudet til ferierende nordmenn. Alle kunder kan fra 15. juni bruke telefonen i EU som i Norge, i tråd med ny EU-regulering. I tillegg får 19 nye land inkludert Thailand og USA lavere roamingpriser.

De fleste av Telenors privatkunder har valgt å bytte til et abonnement med bruk i EU inkludert. Fra 15. juni vil resten av kundene også kunne bruke sine inkluderte minutter, meldinger og data i EU og EØS akkurat som i Norge.

– På noen abonnement vil endringene medføre en økt månedspris på 30 kroner. Årsaken er at folk flest øker forbruket betydelig når de får inkludert roaming i abonnementene, og dermed øker Telenors kostnader til mobiloperatører i europeiske land, sier Bjørn Ivar Moen.


Kundene kan bytte til et av Telenors Frihet-abonnement som allerede har roaming og mange andre fordeler inkludert, som for eksempel Data Rollover, ubegrenset lagring i Min Sky, fri bruk av minutter og meldinger og mye data inkludert.

Billigere i flere land
På reiser utenfor EU setter Telenor samtidig ned prisen på databruk i 19 land som følge av at Telenor har forhandlet fram forbedrede roaming-avtaler med utenlandske operatører. Nye land i den rimeligste prissonen utenfor EU (prissone 1) finner vi Thailand, Malaysia, Bangladesh, Pakistan, Myanmar, USA, Sveits, Serbia og Montenegro.

Landene Albania, Argentina, Brunei, El Salvador, Kenya, Filippinene, De forente arabiske emirater, Qatar, Saudi-Arabia og Venezuela vil også få bedre datapriser.

Les mer om priser og datapakker for privatkunder her

Mobilen som verktøy på jobbreisen Som følge av EU-reguleringen blir fri roaming også innført for alle Telenors bedriftskunder.

– De fleste av våre bedriftskunder har allerede gått over til abonnement med kostnadsfri roaming i EU og EØS, og nå endrer vi de abonnementene som er igjen. Gjennom et bredt samarbeid med internasjonale mobiloperatører, kan vi også tilby veldig gode priser på mobildata i over 50 land utenfor EU, sier Ove Fredheim, leder for Telenor Bedrift.

Mange norske virksomheter har ansatte som reiser mye i forretningsøyemed.

– Med vår omlegging ivaretar vi fleksibiliteten og muligheten til å bruke mobilen som arbeidsverktøy på jobbreisen. Bedriftene får forutsigbare kostnader, samtidig som ansatte også kan surfe på mobilen i utlandet når de er på ferie, sier Fredheim.

Les mer om priser i utlandet for bedriftskunder

Topp 10 reisedestinasjoner basert på datatrafikk
1. Spania
2. Sverige
3. Storbritannia
4. Danmark
5. Tyskland
6. Frankrike
7. Italia
8. Nederland
9. Polen
10. Østerrike

Dekker tapt telefon
Nå innfører Telenor en unik forsikringsordning som skal gjøre det enda tryggere for privatkunder å bruke mobilen i utlandet. Mange frykter at telefonen skal bli stjålet, ødelagt eller på annen måte gå tapt når de er på reise.

– Vår SWAP Plussforsikring har vært en kjempesuksess, det er allerede 100.000 kunder som har oppgradert til SWAP Plussforsikring, og nå gjør vi denne forsikringen enda bedre, sier Moen.

De som har Telenor SWAP Plussforsikring vil nå ha mobilen fullt ut forsikret under opphold utenfor Norge.

– Hvis du ødelegger eller mister mobilen din under utenlandsferien i EU/EØS, erstatter vi den med en tilsvarende mobil, én virkedag etter. Du melder bare mobilen skadet eller tapt hos vår forsikringspartner, så har du erstatningsmobilen en virkedag senere – i landet du er i, sier Moen.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Anders Krokan, informasjonssjef i Telenor Norge
Tlf: 952 09 037, e-post: anders.krokan@telenor.com eller ring pressetlf. på 800 80 900
Besøk også vårt nyhetsrom og følg oss på Twitter @TelenorN_presse

Emner

Kategorier


Telenor Norge AS er landets største digitale tjenesteleverandør innenfor telekommunikasjon- og datatjenester. Vi jobber hver dag for å lede an digitaliseringen av Norge. Vi har 3900 medarbeidere fordelt på 24 kontorer i hele Norge, og vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i 13 land. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no

Kontakter

Anders Krokan

Anders Krokan

Pressesjef 952 09 037

Vår virksomhet

Telenor Norge AS er landets største leverandør av telekommunikasjon og digitale tjenester. Vår infrastruktur er grunnmuren i digitaliseringen av Norge med dekning og hastigheter i verdensklasse. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett.

Vi har 3300 medarbeidere fordelt på rundt 20 kontorer i hele Norge. Vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i Norden og Asia. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no