Gå videre til innhold
Telenor Inpli, Telenor Ucom og Telenor Norge slår seg sammen for å styrke posisjonen i bedriftsmarkedet.Sammenslåingen gjør oss bedre rigget til å levere på dette, sier Ove Fredheim, leder for Telenor Bedrift.
Telenor Inpli, Telenor Ucom og Telenor Norge slår seg sammen for å styrke posisjonen i bedriftsmarkedet.Sammenslåingen gjør oss bedre rigget til å levere på dette, sier Ove Fredheim, leder for Telenor Bedrift.

Pressemelding -

Telenor styrker rådgiverposisjonen i bedriftsmarkedet

(Fornebu, 25.oktober 2018) Telenor Inpli, Telenor Ucom og Telenor Norge slår seg sammen for å styrke posisjonen i bedriftsmarkedet. Ambisjonen er å bli kundens foretrukne partner når de skal digitalisere sine forretningsprosesser.

Telenor Norge kjøpte Telenor Inpli i 2008 og Telenor Ucom i 2017. Selskapene har vært driftet som frittstående enheter, men nå slår de seg sammen med Telenor Norge for å styrke leveransen til bedrifter og offentlig sektor.

– Studier vi har foretatt viser at kundene våre ønsker en kompetent rådgiver som kan tilby og levere en totalpakke på kommunikasjon når de skal digitalisere sine virksomheter. Sammenslåingen gjør oss bedre rigget til å levere på dette, sier Ove Fredheim, leder for Telenor Bedrift.

Nye muligheter

De tre selskapene har allerede jobbet tett sammen på flere prosjekter. Sammenslåingen vil styrke viktige satsningsområder for Telenor.

– Vi kommer til å løfte frem nye tjenester innenfor viktige teknologiområder som tingenes internett (IoT), mobilitetsanalyser, kunstig intelligens (AI) og skytjenester. Forrige uke lanserte vi Smart Sikkerhet, dette er en portefølje av sikkerhetstjenester og utstyr til bedrifter i Norge, sier Ove Fredheim.

Utfyller hverandre godt

Det er en klar trend i markedet at IT og telekommunikasjon smelter sammen. Nå ser Telenor frem til å kunne tilby sine kunder en sikker og enkel tilgang til den digitale verden:

– Telenor Inpli, Telenor Ucom og Telenor Norge er sterke på forskjellige områder og utfyller hverandre godt. Telenor Norge bygger og leverer bredbånd og mobilnett, Telenor Inpli sikkerhet og nettverk i byggene, mens Telenor Ucom utstyr og tjenester som brukes for å utnytte teknologien de andre leverer. Sammen kan vi bidra til at kundene våre lykkes med sine digitaliseringsreiser, sier Ove Fredheim.

Det er ca. 370 personer som flyttes over til Telenor Norge. Fusjonen trer i kraft fra 1. januar 2019 og vil ikke innebære nedbemanning.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Henriette Frølich Holte, informasjonssjef i Telenor Norge.
Tlf: 977 53 622, e-post: Henriette-Frolich.Holte@telenor.com 

eller ring pressetlf. på 800 80 900

Besøk også vårt nyhetsrom og følg oss på Twitter @TelenorN_presse

Emner


Telenor Norge AS er landets største leverandør av telekommunikasjon og digitale tjenester. Vår infrastruktur er grunnmuren i digitaliseringen av Norge med dekning og hastigheter i verdensklassen. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett.

Vi har 3400 medarbeidere fordelt på 23 kontorer i hele Norge, og vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i 12 land. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum.

Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no

Vår virksomhet

Telenor Norge AS er landets største leverandør av telekommunikasjon og digitale tjenester. Vår infrastruktur er grunnmuren i digitaliseringen av Norge med dekning og hastigheter i verdensklasse. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett.

Vi har 3300 medarbeidere fordelt på rundt 20 kontorer i hele Norge. Vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i Norden og Asia. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no