Gå videre til innhold
Telenor sikrer skytjenester for bedrifter

Pressemelding -

Telenor sikrer skytjenester for bedrifter

(Fornebu, 18. november 2015) Bruken av skytjenester har eksplodert. Nå tilbyr Telenor som første bredbåndleverandør i Norge en tjeneste som gir bedrifter direkte tilgang til skyen skjermet fra Internett. Forsikringsselskapet If er første kunde som tar i bruk tjenesten tilknyttet skyplattformen Microsoft Azure.

– To av tre norske bedrifter bruker skytjenester. Samtidig vet vi at mange av kundene våre er bekymret for sikkerheten. Vi har derfor utviklet en tjeneste hvor trafikken går i eget nett og ikke sammen med annen trafikk over Internett. Dette gir bedre sikkerhet, mer forutsigbar kapasitet og en forbedret brukeropplevelse, sier Marina Lønning, leder for Telenors bedriftsdivisjon.

Bedre vern mot angrep
De fleste bedrifter har høye krav til kapasitet, presisjon og sikkerhet for sine tjenester, kundedata og annen informasjon. Telenor Secure Cloud Connect (SCC) er en forbindelse mellom bedriften og skyleverandører, som ikke går via den ordinære internettrafikken. Ved å bruke en SCC-forbindelse vil virksomheten redusere risikoen betydelig, siden SCC-forbindelsen er skjult for andre og gir bedre beskyttelse mot DDoS og andre angrepsformer. 

I tillegg gir SCC en reservert båndbredde som reduserer problemer med ustabile eller trege linjer.

Sikrer trafikken helt frem
Det er to måter å få tilgang til dataene i skyen: over Internett eller med dedikerte linjer. Ved å utvide rekkevidden av kjernenettet sitt, kan Telenor nå koble seg opp mot skyleverandørenes datasentre. Samarbeidet med Microsoft har ført til at Telenor nå kan tilby SCC- forbindelse til Azure ExpressRoute i London og Amsterdam.

– Vi mener at Telenors Secure Cloud Connect gir en mer stabil brukeropplevelse for våre skykunder. Gjennom en dedikert forbindelse kan bedriftene trygt utnytte de store fordeler skyen gir, sier Petter Merok som er direktør for Cloud Platform i Microsoft.

If først ute
Secure Cloud Connect vil være tilgjengelig for det norske bedriftsmarkedet ved årsskiftet, men allerede nå har blant annet If tatt i bruk tjenesten som en del av en pilot.

– For oss er sikkerhet første prioritet når det gjelder alle våre data, men særlig kundedata. Derfor er det positivt at vi nå får en skjermet linje til vårt datasenter. Jeg tror flere har ventet på en slik tjeneste, sier IT-Direktør i If, Kjell-Rune Tveita.

Fakta om Secure Cloud Connect
• En direkte forbindelse fra din bedrift til skyleverandører du stoler på
• Dedikert båndbredde fra 50Mbit/s til 1Gbit/s
• Telenor overvåker og drifter bedriftens forbindelse til skyen

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Kristine Meek, kommunikasjonssjef i Telenor Norge
Tlf: 918 85 405, e-post: kristine.meek@telenor.com

Vibeke Hansen, kommunikasjonsdirektør i Microsoft
Tlf: 990 13 349, e-post: vibeke.hansen@microsoft.com 

Emner


Telenor Norge er landets største leverandør av tele- og datatjenester. Via vårt mobilnett og fastnett leverer vi tjenester innen telefoni, bredbånd og kabel-tv til privat- og bedriftskunder over hele landet. Vi selger også tjenester til andre telekom-operatører. Vi har 4000 medarbeidere fordelt på over 30 arbeidssteder rundt om i Norge, inkludert Svalbard. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. 

Vår virksomhet

Telenor Norge AS er landets største leverandør av telekommunikasjon og digitale tjenester. Vår infrastruktur er grunnmuren i digitaliseringen av Norge med dekning og hastigheter i verdensklasse. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett.

Vi har 3300 medarbeidere fordelt på rundt 20 kontorer i hele Norge. Vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i Norden og Asia. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no