Gå videre til innhold
Når vi nå slår sammen djuice og Telenor, gjør vi det bedre for kundene – og enklere for oss selv, sier Bjørn Ivar Moen, leder for mobilvirksomheten i Telenor Norge.
Når vi nå slår sammen djuice og Telenor, gjør vi det bedre for kundene – og enklere for oss selv, sier Bjørn Ivar Moen, leder for mobilvirksomheten i Telenor Norge.

Pressemelding -

Telenor og djuice slås sammen

(Fornebu, 2. mars 2017) Når Telenor og djuice nå slås sammen, får djuice-abonnementene nye navn og Min Sky inkludert.

Kundene får fortløpende beskjed i dag om at de enten beholder eller får bedre vilkår når abonnementet deres endrer navn til Telenor nonstop. De får i tillegg ubegrenset lagring i bildelagringstjenesten Min Sky inkludert i sine abonnement, og selvfølgelig Data Rollover, som allerede er lansert. Kundene trenger ikke foreta seg noe, og de trenger heller ikke bytte SIM-kort.

Bedre for kundene
Telenor nonstop-abonnementene vil ikke være i salg for nye kunder, og dagens djuice nonstop-abonnement stoppes for salg fra i dag, torsdag 2. mars. Kundene trenger ikke å bytte SIM-kort, og brukernavn og passord på Mine sider er som før.

– djuice og Telenor har allerede felles IT-plattform, salgsorganisasjon og kundeservice. djuice er med andre ord tett knyttet til Telenor, og vi ser også at kundene i stor grad oppfatter det slik. Når vi nå slår sammen merkevarene, gjør vi det bedre for kundene – og enklere for oss selv. Kundene beholder samme priser og vilkår som de har i dag, og får i tillegg ubegrenset lagring i Min Sky inkludert i abonnementet sitt. Og vi blir en mer fokusert Telenor-organisasjon, sier Bjørn Ivar Moen, leder av Mobil i Telenor.

Godbit i vente
– djuice har lenge vært Telenors satsning mot unge, voksne mobilbrukere i Norge. Nå ser vi at Telenor-merkevaren er godt posisjonert for å håndtere denne aldersgruppen selv, og tirsdag 7. mars holder vi pressekonferanse for å fortelle hva de har i vente fra oss, sier Moen.

Pressekonferansen holdes tirsdag 7. mars i Telenors lokaler på Fornebu fra 09.00-10.00. Redaksjonen er herved invitert. Her vil Telenor både presentere ny innsikt om unge menneskers kommunikasjonsvaner samt presentere nyheter.

For påmelding eller ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Anders Krokan, informasjonssjef i Telenor Norge
Tlf: 952 09 037, e-post: anders.krokan@telenor.com

Emner


Telenor Norge AS er landets største digitale tjenesteleverandør innenfor telekommunikasjon- og datatjenester. Vi jobber hver dag for å lede an digitaliseringen av Norge. Vi har 3900 medarbeidere fordelt på 24 kontorer i hele Norge, og vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i 13 land. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no

Kontakter

Anders Krokan

Anders Krokan

Pressesjef 952 09 037

Vår virksomhet

Telenor Norge AS er landets største leverandør av telekommunikasjon og digitale tjenester. Vår infrastruktur er grunnmuren i digitaliseringen av Norge med dekning og hastigheter i verdensklasse. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett.

Vi har 3300 medarbeidere fordelt på rundt 20 kontorer i hele Norge. Vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i Norden og Asia. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no