Gå videre til innhold
Telenor med rekordutbygging i distriktene

Pressemelding -

Telenor med rekordutbygging i distriktene

(Fornebu, 21. november 2013) Telenor har aldri tidligere investert så mye i mobilnettet som nå, og selskapet bygger for å sikre dekning i hele landet. Telenor investerer 4,5 milliarder kroner årlig i telenettene.

- I høst har 300 nye basestasjoner blitt aktivert hver måned. Vår offensive satsning både på 3G og 4G bidrar i høyeste grad til mobilt bredbånd i distriktene. Vi bygger der folk bor og på feriesteder. Faktisk har du i dag mobilt bredbånd til og med over Sennalandet i Finnmark, sier dekningsdirektør i Telenor, Bjørn Amundsen. 
 
Telenor aktiverer cirka 2500 nye basestasjoner i løpet av året, og utbyggingstakten har i de to siste måneder hvert på over 300 basestasjoner i måneden. I uke 49 markerer Telenor at kommune nr. 100 får 4G fra Telenor. Omkring halvparten av Norges befolkning har nå 4G der de bor.

50 prosent med 4G
Amundsen opplyser at Telenor nå passerer 50 prosents befolkningsdekning på 4G, og for å sikre nordmenn en best mulig dekningsopplevelse bygger Telenor 3G parallelt med 4G. Telenor har nå 95 prosents befolkningsdekning på 3G.

– Bare i løpet av siste tre måneder av 2013 får 95 kommuner forbedret 3G-dekningen. Med utbygging av 3G og 4G satser vi bredt, flest mulig skal ha best mulig surfeopplevelse. 2G-dekningen er 99,8 prosents befolkningsdekning, som er helt i verdensklasse, sier Amundsen.

Reagerer på Nationen
Nationen har i dag en artikkel der det hevdes at distriktene blir hengende etter når mobildekningen utbedres i Norge.

- Jeg reagerer med vantro og kraftig irritasjon på at Nationen i dag skaper et inntrykk av at bedre mobildekning lar vente på seg. Telenor bygger mobildekning og bredbånd over hele Norge – og det har vi planer om å fortsette med også i fremtiden, sier Amundsen.
 
Han legger til at Telenor har som mål å bygge dekning til flest mulig, men ingen operatør vil makte å bygge ut 100 prosents dekning i Norge.

- Likevel er vi tett oppunder, og har til nå hatt over 80 samarbeidsprosjekter med kommuner for å utbedre dekningen i grisgrendte strøk. Vi ser frem til fortsatt å ta ansvar for videre utbygging sammen med lokalsamfunn og myndighetene (spleiselagsmodellen), sier Amundsen.

Emner


Telenor Norge er landets største leverandør av tele- og datatjenester. Via vårt mobilnett og fastnett leverer vi tjenester innen telefoni, bredbånd og kabel-tv til privat- og bedriftskunder over hele landet. Vi selger også tjenester til andre telekom-operatører.Vi har 4200 medarbeidere fordelt på over 30 arbeidssteder rundt om i Norge, inkludert Svalbard. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. 

Kontakter

Bjørn Amundsen

Bjørn Amundsen

Dekningsdirektør Områder: Mobildekning 900 21 000

Vår virksomhet

Telenor Norge AS er landets største leverandør av telekommunikasjon og digitale tjenester. Vår infrastruktur er grunnmuren i digitaliseringen av Norge med dekning og hastigheter i verdensklasse. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett.

Vi har 3300 medarbeidere fordelt på rundt 20 kontorer i hele Norge. Vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i Norden og Asia. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no