Gå videre til innhold
Elise By Olsen, verdens yngste moteredaktør, presenterte trender og vaner sett med en 17-årings øyne på pressemøtet i anledning lanseringen av Telenor Yng. (Foto: Martin Fjellanger)
Elise By Olsen, verdens yngste moteredaktør, presenterte trender og vaner sett med en 17-årings øyne på pressemøtet i anledning lanseringen av Telenor Yng. (Foto: Martin Fjellanger)

Pressemelding -

Telenor lanserer noe helt nytt bare for dem mellom 18 og 28

(Fornebu, 7. mars 2017) I dag lanserer Telenor Yng (uttales Young) – en helt ny mobilsatsning bare for de mellom 18 og 28 år.

Med Telenor Yng kan datahungrige unge nordmenn streame så mye musikk de vil uten å bruke av den inkluderte datamengden, bytte fra fri tale til mer data og få Telenors beste forsikring inkludert når de kjøper ny mobil med det populære mobilprogrammet SWAP.

Nordmenn mellom 18 og 28 år står for hele 40 prosent av datatrafikken i Telenors mobilnett, viser en ny oversikt over mobiltrafikk blant Telenors privatkunder.

– Dagens unge lever med mobilen i hånden 24/7. De er mye på farten og forventer mobilløsninger som reflekterer dette. Samtidig er mange unge i en livssituasjon som gjør at de må snu og vende på hver eneste krone for å få endene til å møtes. Telenor Yng skal imøtekomme de digitale vanene og forventningene til de mellom 18 og 28 år, sier Bjørn Ivar Moen, leder for mobildivisjonen i Telenor Norge.


Telenor Yng skal imøtekomme de digitale vanene og forventningene til de mellom 18 og 28 år, sier Bjørn Ivar Moen, leder for mobildivisjonen i Telenor Norge. Foto: Martin Fjellanger, Telenor.

Musikk og data ekstremt viktig
Thomas Barre, ansvarlig for Telenor Yng, vektlegger at unge er opptatt av musikk. 

– Tilnærmet alle i aldersgruppen 18-28 år streamer musikk. Med Music Freedom kan Telenor Yng-kundene streame så mye musikk de vil i både Norge og EU/EØS, uten at det spiser av den inkluderte datamengden* - og uavhengig av om de bruker Spotify, Tidal, Google Play Music eller Apple Music.

– Unge kommuniserer via flere kommunikasjonsplattformer, og mange chatter mer enn de snakker i mobilen. Med tjenesten Data Switch kan de kundene som ønsker det, bytte fra fri tale til 60 samtaler og 1 GB ekstra data hver måned, forklarer Barre.

Thomas Barre, ansvarlig for Telenor Yng sier at tilnærmet alle i aldersgruppen 18-28 år streamer musikk. Foto: Martin Fjellanger, Telenor.

Lar deg bytte telefon hvert år
Mobilprogrammet SWAP inkluderes også i Telenor Yng. Med SWAP kan også Yng-kundene bytte til ny telefon hvert år uten ekstra kostnad. SWAP kommer vanligvis med skjermforsikring inkludert, men Telenor Yng-kundene får i tillegg den utvidede SWAP Plussforsikring med på kjøpet.

– Mange unge opplever dessverre at mobilen enten blir borte eller ødelagt. Med SWAP Plussforsikring inkludert erstatter Telenor den tapte eller ødelagte mobilen med en tilsvarende mobil, sier Barre. Forsikringen gir kundene full dekning ved skade eller tapt mobil, inkludert vannskade og tyveri. Egenandelen er på 500 kroner. Telenor vil tilstrebe kunden får erstattet tapt eller ødelagt mobil med en helt identisk modell i løpet av én virkedag.

– De av oss som har opplevd å få mobilen stjålet eller stå med en ødelagt mobil i hånden, kan sikkert kjenne seg igjen i frustrasjonen. Å reparere telefonen kan være kostbart, og man må ofte klare seg en stund uten telefon. En helt ny mobil er enda dyrere. Med plussforsikringen inkludert kan Telenor Yng-kundene føle seg trygge dersom uhellet først er ute, sier Thomas Barre.

Telenor Yng tilbys som fem ulike abonnement:
2 GB til 249 kroner i måneden
4 GB til 299 kroner i måneden
6 GB til 349 kroner i måneden
8 GB til 399 kroner i måneden
12 GB til 499 kroner i måneden

Dersom kundene aktiverer Data Switch, vil fri tale endres til 60 samtaler og 1 GB ekstra pr. måned. Data Rollover*, Fri Fart, EU-roaming og ubegrenset lagring i bildelagrings-appen Min Sky er også inkludert.

* EUs regulering for å sikre åpen tilgang til internett krever at mobiloperatører behandler all datatrafikk likt. Dette betyr i praksis at en operatør ikke kan la kundene benytte enkelte internettjenester, mens man sperrer for andre. Telenors måte å løse dette på, er ikke å sperre for noen internettjenester. I Yng-abonnementene tar ikke streaming av musikk av inkludert datamengde, men for at Yng-kundene fortsatt skal kunne benytte Music Freedom etter at inkludert datamengde i mobilabonnementet er brukt opp, aktiveres en automatisk databooster på 1 GB til 49 kr.
 Databoosteren kan ikke deaktiveres. Kunden vil bli varslet når den inkluderte datamengden og den automatiske databoosteren nærmer seg slutten.
* Med unntak av enkelte postnumre, der noe forsendelsestid må medberegnes.
*Telenor lanserte nylig tjenesten Data Rollover. Fra og med mars får alle Telenor-kunder ta med seg ubrukt data til neste måned.

Fakta om Telenor Yng

  • Alle Telenor Yng-abonnement har fri tale og SMS/MMS inkludert.
  • Med Music Freedom vil kundene få ubegrenset musikkstrømming i Norge og EU uten at det spiser av den inkluderte datamengden.
  • Telenor jobber for å inkludere flere tilbydere av musikk-streaming abonnementstjenester i løsningen. Ved lanseringen er Spotify, Tidal, Google Play Music og Apple Music støttet i Music Freedom.
  • Yng må kjøpes før fylte 29 år. Kunden kan beholde Yng-betingelsene etter fylte 29 inntil han eller hun gjør en endring eller bytter telefon med SWAP.
  • Les mer om Telenor Yng på telenor.no

For mer informasjon, vennligst kontakt:
Anders Krokan, kommunikasjonssjef i Telenor Norge
Telefon: 952 09 037, e-post: anders.krokan@telenor.com,

Emner

Kategorier


Telenor Norge AS er landets største digitale tjenesteleverandør innenfor telekommunikasjon- og datatjenester. Vi jobber hver dag for å lede an digitaliseringen av Norge. Vi har 3900 medarbeidere fordelt på 24 kontorer i hele Norge, og vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i 13 land. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no

Kontakter

Anders Krokan

Anders Krokan

Pressesjef 952 09 037

Vår virksomhet

Telenor Norge AS er landets største leverandør av telekommunikasjon og digitale tjenester. Vår infrastruktur er grunnmuren i digitaliseringen av Norge med dekning og hastigheter i verdensklasse. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett.

Vi har 3300 medarbeidere fordelt på rundt 20 kontorer i hele Norge. Vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i Norden og Asia. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no