Gå videre til innhold
Telenor fremskynder 4G-utbyggingen

Pressemelding -

Telenor fremskynder 4G-utbyggingen

(Fornebu, 28. oktober 2015) Telenor fremskynder 4G-utbyggingen. Allerede våren 2018 skal befolkningsdekningen bli 99,8 prosent på 4G.

Telenor har tidligere lovet at denne dekningsprosenten skulle komme i 2020, men nå forteller administrerende direktør Berit Svendsen at selskapet igangsetter et gigantisk dekningsløft og får 4G nær sagt overalt allerede om to og et halvt år.

– Jeg er veldig glad for å kunne fortelle til alle våre kunder at Telenor tar et massivt grep for å bedre mobildekningen i Norge. I løpet av neste to og et halvt år bygger vi ut 4G i hele vårt mobilnett. Dette nye og store dekningsløftet vil gi høyhastighets 4G-dekning til 99,8 prosent av Norges befolkning, sier Svendsen. 

Se Berit Svendsen fortelle om hva folk har i vente på dekningsfronten:


Tar dekningsgrep
– Kundene våre ønsker å være på nett når som helst og overalt, det skal vi sørge for at de kan med dette dekningsløftet, sier Svendsen.

Telenors i overkant av 7600 basestasjoner vil i tillegg til taledekning også få datadekning med 4G.

Berit Svendsen understreker at Telenor fortsatt skal være den ubestridte dekningslederen i Norge:

– Nordmenn skal være sikre på at Telenor tilbyr best kapasitet, fart og dekning. Vi investerer over 4 milliarder årlig for å opprettholde dette, sier Svendsen.

Fakta om utbyggingen:

  • Hele Telenors 2G-dekning skal oppgraderes til 4G i løpet av to og et halvt år. Totalt vil dermed over 7600 basestasjoner få 4G.
  •  Dette er drøyt 2500 flere basestasjoner enn nærmeste konkurrent har totalt på 2G/3G og 4G.
  • Telenors mål er at «hele» Norges befolkning får 4G-dekning, og når vi har ferdigstilt dette, får vi en befolkningsdekning på 99,8 prosent på 4G.

Emner


Telenor Norge er landets største leverandør av tele- og datatjenester. Via vårt mobilnett og fastnett leverer vi tjenester innen telefoni, bredbånd og kabel-tv til privat- og bedriftskunder over hele landet. Vi selger også tjenester til andre telekom-operatører. Vi har 4000 medarbeidere fordelt på over 30 arbeidssteder rundt om i Norge, inkludert Svalbard. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. 

Kontakter

Anders Krokan

Anders Krokan

Pressesjef 952 09 037
Bjørn Amundsen

Bjørn Amundsen

Dekningsdirektør Områder: Mobildekning 900 21 000

Relatert innhold

Vår virksomhet

Telenor Norge AS er landets største leverandør av telekommunikasjon og digitale tjenester. Vår infrastruktur er grunnmuren i digitaliseringen av Norge med dekning og hastigheter i verdensklasse. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett.

Vi har 3300 medarbeidere fordelt på rundt 20 kontorer i hele Norge. Vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i Norden og Asia. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no