Gå videre til innhold
Telenor bedrer innendørsdekningen for bedrifter

Pressemelding -

Telenor bedrer innendørsdekningen for bedrifter

(Fornebu, 28. januar 2015) Telenor lanserer i dag en ny løsning som vil bedre innendørsdekningen for bedrifter. Endelig kan bedriftskunder skaffe seg signalforsterkere på arbeidsplassen.

Etter å ha testet de ulike teknologiene som finnes i markedet, har Telenor valgt å gå for såkalt Cel-Fi-signalforsterker. Dette er enkelt sagt en enhet som plasseres i mobilnettet og som forsterker signalene før videresending. Med dette skapes en egen åpen mobildekningssone i bedriftens lokaler. 

– Altfor mange bedrifter har ikke god nok innendørsdekning. For mobiloperatørene er dette en stor utfordring. Ikke minst skaper nybygg problemer med bygningsmaterialer som betong, metallfasader og energiglass, da disse svekker mobilsignalene. Å løse denne utfordringen er prekært, ettersom et økende antall bedrifter har gått over til mobile bedriftsløsninger. For mange bedrifter vil Telenors nye signalforsterker enkelt og effektivt gi bedre innendørsdekning både på tale og data, sier Marina Lønning, som leder Forretningsmarked i Telenor.

Integrert i mobilnettet
Telenor mener at Cel-Fi-signalforsterkere har fortrinn framfor konkurrerende løsninger i markedet. 

– Blant fortrinnene ved Cel-Fi er at kundene aldri vil oppleve brudd med mobilen når de beveger seg inn og ut av kontorlokalet, og videre er kapasiteten sterk. Og løsningen er åpen for alle Telenor-kunder som befinner seg i Cel-Fi-boksens dekningsområde. Enkelt og greit, sier Lønning.

– Telenor skal levere den beste mobilopplevelsen uansett om kunden er hjemme, på jobb, eller på reise. Vår nye Cel-Fi-bedriftsløsning er en forlenget arm av vårt testvinnende mobilnett. Samtidig er det viktig å understreke at vi også jobber med andre tiltak for å bedre innendørsdekning for bedrifter, sier Marina Lønning, som understreker at Cel-Fi-løsningen bare støtter 3G og skal løse innendørs taledekning i mindre lokaler.

Ikke frislipp av signalforsterkere
Telenor har gjentatte ganger og i sterke ordelag advart mot at kunder installerer signalforsterkere da de kan forstyrre mobilnettet. Endrer selskapet nå standpunkt, Bjørn Amundsen, dekningsdirektør i Telenor Norge?

– Nei, tvert imot, vi advarer på det sterkeste mot at våre kunder selv installerer signalforsterkere. Dette er både ulovlig og kan skape dårligere mobilopplevelse både for en selv og særlig for andre. Telenors nye løsning anbefaler vi imidlertid som et mulig tiltak til bedrifter som vil bedre innendørsdekningen. Våre nye signalforsterkere har gjennomgått strenge kvaliteskontroller, og det er kun montører med autorisasjon fra Telenor som kan installere dem, svarer Amundsen. 

Cel-Fi-signalforsterker fra Telenor er tilgjengelig for alle bedriftskunder tilknyttet Telenors nett. 

Flere pilotkunder har testet Telenors nye produkt. Telenors Cel-Fi-løsning består av to enheter, en som fanger opp mobilsignalene utenfra og sender signalet inn i lokalet trådløst. Den andre enheten plasseres der man ønsker forbedret dekning, og den mottar de trådløse signalene. Denne sprer så de forsterkede mobilsignalene videre til mobilbrukerne. Samtlige i lokalet som har Telenor-dekning får bedre dekning, og du blir ikke brutt når du går inn og ut av kontorlokalet med Cel-Fi som løsning.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Anders Krokan, informasjonssjef i Telenor Norge
Mobil: 952 09 037, e-post: anders.krokan@telenor.com 

Emner


Telenor Norge er landets største leverandør av tele- og datatjenester. Via vårt mobilnett og fastnett leverer vi tjenester innen telefoni, bredbånd og kabel-tv til privat- og bedriftskunder over hele landet. Vi selger også tjenester til andre telekom-operatører.Vi har 4200 medarbeidere fordelt på over 30 arbeidssteder rundt om i Norge, inkludert Svalbard. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. 

Kontakter

Anders Krokan

Anders Krokan

Pressesjef 952 09 037

Vår virksomhet

Telenor Norge AS er landets største leverandør av telekommunikasjon og digitale tjenester. Vår infrastruktur er grunnmuren i digitaliseringen av Norge med dekning og hastigheter i verdensklasse. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett.

Vi har 3300 medarbeidere fordelt på rundt 20 kontorer i hele Norge. Vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i Norden og Asia. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no