Gå videre til innhold
Telekom viktig for verdiskapningen

Pressemelding -

Telekom viktig for verdiskapningen

(Fornebu, 18. mai 2015) En ny rapport fra Menon på oppdrag fra IKT Norge viser IKT-næringens betydning for verdiskapningen i Norge. Telenor Norges adm. dir. Berit Svendsen sier det nå påligger næringen et særlig ansvar å bidra med IKT-kompetanse inn til andre næringer og da særlig offentlig sektor.

Rapporten viser at IKT-tjenester gjør seg bemerket som en av de virkelig store vekstnæringer i Norge. Innad i næringen har særlig telekommunikasjon hatt høy vekst i arbeidsproduktiviteten.
Berit Svendsen la i sin kommentar til framleggelsen av rapporten vekt på at det er bra å få dokumentert IKT-næringens bidrag til verdiskapningen her i landet, men enda viktigere sier hun det er å få fram hvordan IKT og telekom bidrar til å løfte verdiskapningen i andre bransjer.

- Vår næring gjør seg ikke samfunnsnyttig ved å telle antall hoder i egen industri, men snarere ved å bidra til at andre næringer og sektorer greier teknologiskiftet og å gripe mulighetene som byr seg ved digitalisering, sa Berit Svendsen. Se foredraget på video her.

Treffes av den nye digitale virkeligheten
Utfordringene fra internett og en ny digital virkelighet vil føre til at noen virksomheter ikke overlever. Alle forstyrres av den internettalderen som nå med stadig større tyngde gjør seg gjeldende, ikke bare med folk flest men også tingene våre koblet til internett.

- Nær alle bransjer treffes av den nye digitale virkeligheten. Dette gjelder i næringslivet, men også i offentlig sektor. Enten du driver med forsikring, taxi, film, varehandel, helsetjenester eller telekom endrer internett fundamentalt konkurransesituasjonen. Det er en lederoppgave å erkjenne behovet for endring, utnytte mulighetene for sin virksomhet og ta riktige strategiske valg for framtida, sier Berit Svendsen, administrerende direktør i Telenor Norge. 

Investeringer i telekom kommer hele samfunnet til gode
Investeringer i telekom-infrastruktur er viktig ikke bare for næringens egne tjenester, men bidrar også til andre store deler av økonomien. Menon-rapporten viser til studier som framhever at bredbåndsinvesteringer kan ha positive effekter på økonomisk vekst og produktivitet.

- Telenor investerer hvert år mer enn 4 milliarder kroner i infrastruktur for mobil- og fastnettstjenester. Vi vil fortsette å bygge ut for å gi andre bransjer mulighet for vekst, og myndighetene kan øke effekten av våre og våre konkurrenters investeringer ved å sørge for kostnadsreduserende rammebetingelser for utbygging. Regjeringen har varslet at de vil legge fram en stortingsmelding om Digital Agenda for Norge. Her er det viktig at det tilrettelegges for fortsatt digitalisering av offentlig sektor, og at det utarbeides en ekomplan som legger vekt på en markedsdrevet bredbåndsutbygging med forutsigbare vilkår, sier Svendsen.

Hele rapporten kan leses her hos IKT Norge.

For ytterligere informasjon kontakt:

Anders Krokan, informasjonssjef Telenor Norge, tlf: 95209037 anders.krokan@telenor.com

Emner


Telenor Norge er landets største leverandør av tele- og datatjenester. Via vårt mobilnett og fastnett leverer vi tjenester innen telefoni, bredbånd og kabel-tv til privat- og bedriftskunder over hele landet. Vi selger også tjenester til andre telekom-operatører.Vi har 4200 medarbeidere fordelt på over 30 arbeidssteder rundt om i Norge, inkludert Svalbard. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. 

Kontakter

Anders Krokan

Anders Krokan

Pressesjef 952 09 037
Pressetelefon

Pressetelefon

Pressetelefon til bruk for journalister 800 80 900

Vår virksomhet

Telenor Norge AS er landets største leverandør av telekommunikasjon og digitale tjenester. Vår infrastruktur er grunnmuren i digitaliseringen av Norge med dekning og hastigheter i verdensklasse. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett.

Vi har 3300 medarbeidere fordelt på rundt 20 kontorer i hele Norge. Vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i Norden og Asia. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no