Gå videre til innhold
Telenor har oppgradert mobilnettet i Bergen for 10 millioner kroner før sykkel-VM, forteller dekningsdirektør Bjørn Amundsen. (Foto: Martin Fjellanger).
Telenor har oppgradert mobilnettet i Bergen for 10 millioner kroner før sykkel-VM, forteller dekningsdirektør Bjørn Amundsen. (Foto: Martin Fjellanger).

Pressemelding -

​​Sykkel-VM: Oppgraderer 4G-nettet for 10 millioner

(Bergen, 14. september 2017) Telenor oppgraderer mobilnettet for 10 millioner kroner i forbindelse med sykkel-VM som starter i Bergen lørdag. Alle investeringene er varige og blir stående etter mesterskapet.

I forbindelse med sykkel-VM i Bergen fra 16. til 24. september har Telenor gjort en rekke utbedringer for å kvalitetssikre at både mobildekning og kapasitet blir så god mulig.

65 ulike prosjekter er gjennomført med en blanding av å bygge med enda flere frekvenser, øke kapasiteten på 4G, samt oppgradere et 20-talls basestasjoner i Bergen sentrum. De totale investeringene er på omtrent 10 millioner kroner. Alle investeringene er varige og blir stående etter mesterskapet.

– Under sykkel-VM vil vi stille med fem personer for hurtig feilretting lokalt. I tillegg vil jeg være aktiv ute med arrangører av Bergen 2017 de første dagene for å sikre at nettet fungerer som det skal langs løypa, forteller dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor Norge.

Telenor har tatt med seg erfaringer fra sykkelrittet Arctic Race of Norway i Nord-Norge i august i planleggingen av sykkel-VM. Nettet fungerte svært bra under det nordlige sykkelrittet, og Amundsen tror de er godt forberedt til mesterskapet i Bergen.

– Vi har stor tro på at mobilnettet viltakle dette arrangementet som er noe av det største Norge noen gang har arrangert, men det vil være utfordringer om 150.000 mennesker i Bergen sentrum skal streame sendingen over mobilnettet samtidig, sier Amundsen.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Bjørn Amundsen, dekningsdirektør i Telenor Norge
Tlf: 900 21 000, e-post: bjorn.amundsen@telenor.comeller ring pressetlf. på 800 80 900.
Besøk også vårt nyhetsrom og følg oss på Twitter @TelenorN_presse

Emner

Kategorier


Telenor Norge AS er landets største digitale tjenesteleverandør innenfor telekommunikasjon- og datatjenester. Vi jobber hver dag for å lede an digitaliseringen av Norge. Vi har 3900 medarbeidere fordelt på 24 kontorer i hele Norge, og vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i 13 land. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no

Kontakter

Bjørn Amundsen

Bjørn Amundsen

Dekningsdirektør Områder: Mobildekning 900 21 000

Vår virksomhet

Telenor Norge AS er landets største leverandør av telekommunikasjon og digitale tjenester. Vår infrastruktur er grunnmuren i digitaliseringen av Norge med dekning og hastigheter i verdensklasse. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett.

Vi har 3300 medarbeidere fordelt på rundt 20 kontorer i hele Norge. Vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i Norden og Asia. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no