Gå videre til innhold
Slik er nordmenns TV-vaner

Pressemelding -

Slik er nordmenns TV-vaner

(Fornebu, 6. april 2017) Norske husholdninger ser i gjennomsnitt innhold 2,5 timer hver dag, og TV-en går foran mobil og nettbrett som foretrukket skjerm. I tillegg er norsk innhold mest populært.

Det viser en fersk undersøkelse om norske husholdningers seervaner utført av Ipsos MMI på oppdrag fra Canal Digital Kabel (CDK) og Telenor.

– Til tross for at vi lever i en netthverdag med flere mulige skjermer å se på, lever TV-formatet i beste velgående nesten uavhengig av hva slags innhold vi ser, når man ser og om det er on-demand eller direkte, sier Birgit Bjørnsen, leder for TV og bredbånd i Telenor Norge.

Samler befolkningen
Både når det gjelder reality-programmer, sport, norsk underholdning, film og serier, er det TV-skjermen, som er foretrukket plattform. Over 8 av 10 (84 prosent) ser helst film på denne skjermen, mens tilsvarende tall for sport er 69 prosent. En overvekt av respondentene med 38 prosent foretrekker YouTube-klipp på PC eller Mac.

Se også flere grafiske fremstillinger under relatert nederst

– TV-mediet er robust og har en egen evne til å samle befolkningen.Det er der vi deler de store øyeblikkene. Og med et rikt utvalg fra arkiv- og on-demand-tjenester, i tillegg til det som sendes live, har innholdet aldri har vært viktigere. CDK er opptatt av å tilby spennende serier og dramatiske sportsbegivenheter på hvilken skjerm du måtte ønske, forklarer Bjørnsen.

70 prosent sier de er interessert i å se sport på TV og det er vinteridrett som er det mest populære. Håndball kommer som nummer to. Over halvparten (54 prosent) av den mannlige befolkningen har lyst til å se fotball på TV.

Danker ut amerikanske serier
I undersøkelsen oppgir respondentene at norskproduserte «Nobel» og «Frikjent» var de TV-seriene folk var mest interessert i eller så på regelmessig. Hollywood-serier som «Game of Thrones» og «Greys Anatomy» følger like bak.

– Det er gledelig at folk er mest tilbøyelig til å se norsk innhold. Vi er ikke overrasket over at amerikanske serier scorer høyt i målgruppene 18-44 år. Det som er spennende er at hvis seeren blir stilt ovenfor valget, foretrekker målgruppen norske serier, det vil si at «Nobel» og «Frikjent» var de to mest populære serietitlene, sier Bjørnsen.

For ytterligere informasjon om undrsøkelsen, vennligst kontakt:

Tormod Sandstø, informasjonssjef i Telenor Norge
Tlf: 909 43 215, e-post: tormod.sandsto@telenor.com
Besøk også vårt nyhetsrom og følg oss på Twitter @TelenorN_presse

Emner

Kategorier


Telenor Norge AS er landets største digitale tjenesteleverandør innenfor telekommunikasjon- og datatjenester. Vi jobber hver dag for å lede an digitaliseringen av Norge. Vi har 3900 medarbeidere fordelt på 24 kontorer i hele Norge, og vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i 13 land. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no

Vår virksomhet

Telenor Norge AS er landets største leverandør av telekommunikasjon og digitale tjenester. Vår infrastruktur er grunnmuren i digitaliseringen av Norge med dekning og hastigheter i verdensklasse. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett.

Vi har 3300 medarbeidere fordelt på rundt 20 kontorer i hele Norge. Vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i Norden og Asia. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no