Gå videre til innhold
Skifter navn til Telenor Kystradio

Pressemelding -

Skifter navn til Telenor Kystradio

(Fornebu 1. mars 2016) Telenor Maritim Radio endrer 1. mars navn til Telenor Kystradio. Hovedmålet er fortsatt å gi trygghet til sjøs, både for fritidsbåter og yrkesfartøy.

Gjennom navne-endringen fra Telenor Maritim Radio til Telenor Kystradio ønsker Telenor å tydeliggjøre at selskapet fortsatt skal tilby relevante nød- og sikkerhetstjenester langs Norges kyst og havområder helt opp til Svalbard. Telenor Kystradio samarbeider tett med Hovedredningssentralene i Sør og Nord, og sammen er selskapene de viktigste aktørene for trygghet til sjøs.

Moderne og fleksibel
Selskapet starter nå også modernisering av teknisk plattform og infrastruktur, med moderne IP-løsninger og full reserveløsning. Resultatet blir en topp moderne kystradio, med bedre funksjonalitet og langt større fleksibilitet.

- Risiko for nedetid for radiostasjonene blir vesentlig redusert i forhold til dagens system, sier Terje Hammer, direktør for Telenor Kystradio.

- Norge har en lang og krevende kyst med en anselig fritidsbåt- og fiskeriflåte, samt en av verdens største utenriksflåter og stor offshore aktivitet. Med sine nød- og sikkerhetstjenester til sjøs er Telenor Kystradio en viktig og nødvendig aktør for alle som jobber og ferdes i det maritime miljøet. Vårt hovedmål er å sikre kundene maritim kommunikasjon med relevante nød- og sikkerhetstjenester tilgjengelig 24 timer i døgnet, både for fritidsbåtene og yrkesfartøyer, avslutter Terje Hammer.

Fakta om Telenor Kystradio
Kystradioens operative nød- og sikkerhetstjenester håndteres gjennom fem døgnbemannede kyststasjoner lokalisert ved Tjøme, Rogaland, Florø, Bodø og Vardø. Disse jobber tett med Hoverdredningssentralen i Sør- og Nord-Norge ved søk og redningsaksjoner.

I tillegg til de operative kyststasjoner håndterer Telenor Kystradio kurs for radio-operatører og akkrediteringer av skoler/kurs. Selskapet utsteder lisenser for maritimt radio utstyr, godkjennelse og utstedelse av operatørsertifikat for bruk av radioutstyr både for profesjonelle og fritidsbrukere. Dessuten utfører Telenor Kystradio inspeksjon av radioutstyr på fiske- og yrkesfartøy, og offshore installasjoner.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Terje Hammer, daglig leder Telenor Kystradio, terje.hammer@telenor.com, telefon 970 47 724

Per Aril Meling, informasjonssjef Telenor Norge, per-aril.meling@telenor, telefon 905 15 800

Emner


Telenor Norge er landets største leverandør av tele- og datatjenester. Via vårt mobilnett og fastnett leverer vi tjenester innen telefoni, bredbånd og kabel-tv til privat- og bedriftskunder over hele landet. Vi selger også tjenester til andre telekom-operatører. Vi har 4000 medarbeidere fordelt på over 30 arbeidssteder rundt om i Norge, inkludert Svalbard. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. 

Vår virksomhet

Telenor Norge AS er landets største leverandør av telekommunikasjon og digitale tjenester. Vår infrastruktur er grunnmuren i digitaliseringen av Norge med dekning og hastigheter i verdensklasse. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett.

Vi har 3300 medarbeidere fordelt på rundt 20 kontorer i hele Norge. Vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i Norden og Asia. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no