Gå videre til innhold
Ookla Speedtest: Telenor har det raskeste mobilnettet åtte måneder på rad

Pressemelding -

Ookla Speedtest: Telenor har det raskeste mobilnettet åtte måneder på rad

(Fornebu, 8. mai 2017) Tall fra Ookla Speedtest viser at Telenor har det raskeste mobilnettet. Målingene gjelder fra september i fjor til og med april i år.

– Det er kundene våre som er vinnerne når vi nå har fått dokumentert at Telenor har hatt det raskeste nettet åtte måneder på rad. Hastigheten har skutt i været etter at vi september i fjor skrudde på full fart for alle våre mobilkunder, sier Bjørn Amundsen, dekningsdirektør i Telenor.

Amundsen vektlegger at Telenor har fulgt en unik strategi i byggingen av nettet, der ulike frekvenser supplerer hverandre.

– Resultatet er et stabilt og lynraskt mobilnett som sikrer at du kan snakke, strømme og surfe uten problemer. Hele 4G-nettet er oppgradert til 4G+. Det betyr at mobilnettet er bedre rustet for å ta unna mye trafikk, samtidig som det leverer høyere hastigheter, sier Amundsen.

Kontinuerlig arbeid
Telenor vektlegger at oppgraderingen av Norges største mobilnett har vært og er et langsiktig prosjekt.

Telenor har det raskeste mobilnettet åtte måneder på rad, ifølge Ookla Speedtest. Se større versjon under relatert nederst. (Illustrasjon: Silje Birkelid/Telenor)

– Folk skal vite at Telenors utbygging er et kontinuerlig prosjekt. Hele tiden, også i årene framover, skal vi jobbe for å sikre nordmenn dekning i verdensklasse. Det er fortsatt steder vi ikke har fått oppgradert til 4G, men folk skal vite at vi fortsetter den krevende byggingen, sier Bjørn Amundsen.

Telenor bygger framover 4G på ytterligere 2000 steder, og vil med dette få flere enn 7300 mobilstasjoner med 4G. Dermed vil 99,8 prosent av befolkningen og 85 prosent av Norges areal ha 4G-dekning.

For tiden prioriterer Telenor styrking av 4G-dekningen i Nord-Norge, der veidekningen fortsatt er utfordrende.

Simula: Telenor raskest
Bjørn Amundsen reiser mye rundt i Norge for å måle og forbedre dekningen. Hvert år har han 180-200 reisedager i dekningens tjeneste; 80.000 km med bil, motorsykkel eller snøscooter. Ooklas tall bekrefter hans egne måleresultat. Amundsen påpeker at ved bruk av Ookla-appen måler kundene svært mange steder, ikke bare i byene eller i sentrumsnære områder – og det er svært mange som bruker appen.

Dekningsdirektør Bjørn Amundsen kjører 80.000 km hvert år for å påse at mobildekningen er så god som mulig. (Foto: Martin Fjellanger/Telenor)

Også en annen fersk dekningsmåling er nå publisert, nemlig Simulas test.

– Selv om metodikken i Simulas test er omdiskutert, er det interessant å merke seg at også denne testen hevder at Telenor har det raskeste mobilnettet. I Simulas hastighetsmålinger scorer Telenor i snitt omkring 15 prosent høyere enn nærmeste konkurrent, sier Amundsen.

Fartsfylt siden september
Det var i september i fjor Telenor fjernet hastighetsbegrensning i mobilabonnementene og skrudde på fri fart for alle mobilkundene sine. Siden den gang oppnår Telenors kunder markedets høyeste hastigheter. Dette kommer altså fram i målinger fra både Ookla Speedtest og Simula.

Fri fart innebærer at både privat- og bedriftskundene får ubegrenset tilgang til mobilnettets muligheter for opp- og nedlastingshastigheter, eller maksimal fart, der man befinner seg til enhver tid.

– Telenor er ikke bare opptatt av å gi knallgode opplevelser når man bruker mobilen til å strømme eller surfe med, vi tilbyr også 4G Tale og Wifi Tale for Android og iPhone, noe som virkelig hever talekvaliteten og er et historisk viktig tiltak for å gi radikalt bedre innendørsdekning, avslutter dekningsdirektør Bjørn Amundsen.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Bjørn Amundsen, dekningsdirektør i Telenor Norge
Tlf: 900 21 000, e-post: bjorn.amundsen@telenor.com eller ring pressetlf. på 800 80 900

Anders Krokan, informasjonssjef i Telenor Norge
Tlf: 952 09 037, e-post: anders.krokan@telenor.com eller ring pressetlf. på 800 80 900
Besøk også vårt nyhetsrom og følg oss på Twitter @TelenorN_presse

Emner

Kategorier


Telenor Norge AS er landets største digitale tjenesteleverandør innenfor telekommunikasjon- og datatjenester. Vi jobber hver dag for å lede an digitaliseringen av Norge. Vi har 3900 medarbeidere fordelt på 24 kontorer i hele Norge, og vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i 13 land. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no

Kontakter

Anders Krokan

Anders Krokan

Pressesjef 952 09 037
Bjørn Amundsen

Bjørn Amundsen

Dekningsdirektør Områder: Mobildekning 900 21 000

Vår virksomhet

Telenor Norge AS er landets største leverandør av telekommunikasjon og digitale tjenester. Vår infrastruktur er grunnmuren i digitaliseringen av Norge med dekning og hastigheter i verdensklasse. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett.

Vi har 3300 medarbeidere fordelt på rundt 20 kontorer i hele Norge. Vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i Norden og Asia. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no