Gå videre til innhold
OL-spenning ga mobilrekord

Pressemelding -

OL-spenning ga mobilrekord

(Fornebu, 20. februar) Aldri før har nordmenn brukt så mye data på strømmetjenester som under onsdagens OL-øvelser der Norge tok to gullmedaljer.

Lagsprint for menn og kvinner og skiskyting-stafetten var blant øvelsene som utløste neglebiting og drev nordmenns datatrafikk til himmels. Mellom klokka 8 og 17 i går gikk det et datavolum på 46 Terra byte (TB) gjennom mobilnettet, viser Telenors målinger. Det er ny rekord, og 68 prosent høyere trafikk enn en normaldag.

Rekorden i trafikk som ble satt under sprintfinalen der Maiken Caspersen Falla og Ola Vigen Hattestad vant OL-gull, holdt altså litt over en uke. Onsdagens trafikk lå 5,5 prosent høyere målt mot sprinternes gulldag forrige uke.

– Dette er en historisk milepæl for nordmenns bruk av datatrafikk, men ikke overraskende, kommenterer dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor Norge.

– Vi hadde forventet høye trafikktall i nettet, og har økt kapasiteten med en tredjedel i 3G- og 4G- nettene for å håndtere veksten som forventes av trafikk via mobile enheter som telefon og nettbrett under OL i Sotsji, sier Amundsen.

Fakta fra Telenor:
• Datatrafikken i Telenors nett har vokst med rundt 70 prosent det siste året
• Telenor har over 50 prosent 4G dekning i Norge
• 70 prosent av våre kunder eier en smarttelefon
• 63 prosent av Telenors kunder bruker mobilen til å surfe eller konsumere data
• Studier fra utlandet indikerer at rundt 70 prosent av datatrafikken på mobiltelefoner skjer på trådløse soner
• 50 prosent av datatrafikken er TV/Video-strømming og bruk av sosiale medier, mens den gode gamle eposten står for kun 1 prosent av datatrafikken trafikken i mobilnettet under OL i Vancouver i 2010 lå på 2,5 GB, ligger den nå på rundt 11 GB. Trafikknivået er dermed over 340 prosent, eller nesten 4,5 ganger, høyere enn samme periode for fire år siden.

YouGov  har gjennomført en undersøkelse for Telenor om brukervaner under OL. Her er noen av funnene:

Hvilke plattformer kommer du til å bruke når du ser vinter-OL i Sotsji?
PC: 33 %
TV: 93 %
Nettbrett: 17 %
Mobil: 9 prosent

Hva slags nett vil du bruke når du ser OL?
PC:
Wifi (trådløst internett): 84 %
Mobilnett (3G/4G): 4 %
Både wifi og mobilt nett: 12 %

Mobiltelefon:
Wifi: 84 %
Mobilnett: 4 %
Både wifi og mobilt nett: 12 %

Nettbrett:
Wifi: 70 %
Mobilnett: 9 %
Både wifi og mobilt nett: 21 %

Hvor tror du at kommer til å se OL?
Hjemme: 78 %
På jobb: 14 %
Hvor som helst: 26 %

Se på OL på mobilen:
18-34 år:  14 prosent
Over 55 år:  3 prosent

Bruk av nettbrett:
Kvinner:  14 prosent
Menn:  20 prosent

Bruk av mobil:
Kvinner:  7 prosent
Menn:  11 prosent

Streaming på mobilen, fordelt på landsdeler:
Oslo og Akershus:  13 prosent
Sørlandet:  10 prosent
Vestlandet- Midt og Nord-Norge:  7 prosent 

Emner


Telenor Norge er landets største leverandør av tele- og datatjenester. Via vårt mobilnett og fastnett leverer vi tjenester innen telefoni, bredbånd og kabel-tv til privat- og bedriftskunder over hele landet. Vi selger også tjenester til andre telekom-operatører.Vi har 4200 medarbeidere fordelt på over 30 arbeidssteder rundt om i Norge, inkludert Svalbard. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. 

Kontakter

Bjørn Amundsen

Bjørn Amundsen

Dekningsdirektør Områder: Mobildekning 900 21 000

Vår virksomhet

Telenor Norge AS er landets største leverandør av telekommunikasjon og digitale tjenester. Vår infrastruktur er grunnmuren i digitaliseringen av Norge med dekning og hastigheter i verdensklasse. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett.

Vi har 3300 medarbeidere fordelt på rundt 20 kontorer i hele Norge. Vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i Norden og Asia. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no