Gå videre til innhold
Telenor lanserer Next - Norges første mobilabonnement med ubegrenset data som utelukkende prises ut ifra hastighet, ikke mobildata.
Telenor lanserer Next - Norges første mobilabonnement med ubegrenset data som utelukkende prises ut ifra hastighet, ikke mobildata.

Pressemelding -

Nytt mobilabonnement med ubegrenset data

(Fornebu, 4. juni 2020) Nordmenn er ivrige mobilbrukere, og tall fra Telenor viser at dataforbruket har økt med 28 prosent i snitt de siste tre årene. Telenor forventer at økningen fortsetter, ikke minst ved introduksjonen av 5G. Derfor lanserer Telenor Next – et helt nytt mobilabonnement med ubegrenset data.

I en ny spørreundersøkelse gjennomført av Kantar på vegne av Telenor, sier hele 46 prosent at ubegrenset data blir viktig når 5G blir tilgjengelig.

– Nå kommer et abonnement tilpasset fremtidens mobilbruk. Med Next får du frihet til å bruke mobilen akkurat slik du vil. Du får ubegrenset data, og kan selv velge hastighet på abonnementet ditt. Fra nå av slipper du å tenke på om du har nok data, sier Ric Brown, mobildirektør i Telenor Norge.

Første mobilabonnement basert utelukkende på hastighet

De fleste av oss velger mobilabonnent basert på bruken av data. For å imøtekomme befolkningens enorme behov for data, lanserer nå Telenor et mobilabonnement med ubegrenset databruk. Samtidig er Next Norges første mobilabonnement som utelukkende prises ut ifra hastighet, ikke mobildata. Du trenger dermed ikke ofre mobildata en tanke.

– De siste tre årene har mobildataforbruket økt med 28 prosent i snitt. Med Next kan du bruke så mye data du vil, og du kan velge blant tre ulike hastigheter i abonnementet ditt. Uansett hvilken hastighet du velger, har du alltid nok data til alle serie-episodene, videosamtalene eller spillene du ønsker å fylle dagen med, sier Brown.

Valg av hastighet avgjør prisen på abonnementet.

– I Next kan du velge mellom kategoriene normal, rask eller maksimal. Disse tre kategoriene har henholdsvis hastigheter fra opptil 10 Mbit/s, 100 Mbit/s og 300 Mbit/s på 4G. Etter at du har brukt 100 GB mobildata, reduseres hastigheten til 3 Mbit/s. Next kan selvsagt også kombineres med Data-SIM, sier Brown.

Hastigheten i kategorien maksimal på 300 Mbit/s over 4G er ikke en begrensning, men i praksis fri fart. Dersom du har en 5G-mobiltelefon og er koblet på Telenors 5G-nett, vil du oppleve langt større hastigheter.

Ric Brown, mobildirektør i Telenor Norge, og June Solbekk, markedsdirektør i Telenor Norge, lanserte Next under et presseseminar ved Telenor Fornebu i dag. Foto: Martin Fjellanger.

Tilbyr tre fordeler i alle nye mobilabonnement

I tillegg til å lansere et nytt mobilabonnement, endrer Telenor også hele abonnementsporteføljen. Enkelte abonnement fjernes, mens nye og mer innovative legges til. Fra nå av vil det også legges inn flere fordeler i hvert enkelt abonnement, til glede for alle Telenors kunder.

– Det foregår en rivende utvikling i digitaliseringen av samfunnet, og det innebærer økte behov og nye utfordringer, spesielt innenfor sikkerhet på nett. Derfor vil alle nye abonnement fra nå av inkludere tre fordeler – Nettvern, Min Sky og Se Hvem. Disse fordelene gir deg økt trygghet og oversikt, og du slipper å bekymre deg for virusinfiserte nettsider, bildelagring eller ukjente numre. Som med alle våre abonnement, får du selvsagt også dekning i verdensklasse – der du er, sier Brown.

Nettvern er et filter som ligger i selve Telenor-nettet og som sier ifra hvis du i ferd med å gå inn på en nettside som inneholder virus, svindelforsøk eller lignende. Min Sky lagrer og tar backup av bildene dine og som Telenor-kunde får du ubegrenset lagringsplass. Se Hvem gir deg hele Norge i kontaktlista og full kontroll på ukjente nummer.

Telenor lanserer også Yng Next, slik at de mellom 18 og 28 år kan boltre seg ubegrenset på mobilen. Her kan du også velge mellom Normal, Rask og Maksimal. Med Yng Next får du tre Goodies, og alle de andre faste Yng-fordelene; Nettslett, Music Freedom og SWAP Pluss.

Fakta om Next 

  • Next er et helt nytt mobilabonnement med ubegrenset data – tilpasset fremtiden. Abonnementet inkluderer tre ulike hastigheter og det er dette som avgjør prisen for abonnementet.
  • De ulike hastighetskategoriene er Normal med opptil 10 Mbit/s, Rask med opptil 100 Mbit/s og Maksimal med opptil 300 Mbit/s.
  • Etter at du har brukt 100 GB mobildata, reduseres hastigheten i abonnementet automatisk til 3 Mbit/s. Dersom du ønsker å fornye hastigheten, kan du kjøpe Hastighetsreload for 24 timer eller ut måneden.
  • Dersom du reiser utenfor Norges grenser til EU/EØS, er det ingen ytterligere databegrensninger. I EU/EØS utgår hastighetsdifferensieringen og hastigheten bestemmes av lokale operatører.
  • Next inneholder også tre fordeler – Nettvern, Min Sky og Se Hvem.

Dette er hovedendringene i Telenors abonnementsportefølje:

  • Mobilabonnementene Trygg, Medium og Fleksi tas ut og erstattes av Original og Next.
  • I abonnementet Original kan du velge mellom 1GB, 3GB, 4GB, 6GB og 12 GB. Dersom du ønsker mer mobildata enn dette, går du automatisk over til Next.
  • Mobilabonnementet Yng opprettholdes og her kan du velge mellom 4GB, 6GB, 8GB og 12GB.
  • Du kan også velge Yng Next som inkluderer ubegrenset bruk av data og prises basert på hastighet. Dette abonnementet inkluderer også en rekke såkalte goodies, eller fordeler, og er tilgjengelig for alle mellom 18-28 år.

Telenors spørreundersøkelse

  • Undersøkelsen er gjennomført av Kantar på vegne av Telenor.
  • Funnene i undersøkelsen er basert på intervju med 1048 respondenter.
  • Resultatene kan ansees som representative for den norske befolkningen over 15 år.
  • Feltarbeidsperiode: 8-15 mai 2020.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

David Fidjeland, kommunikasjonssjef i Telenor Norge

Tlf: 93 46 72 24, e-post: david.fidjeland@telenor.com eller ring pressetlf. på 800 80 900

Besøk også vårt nyhetsrom og følg oss på Twitter @TelenorN_presse

Emner


Telenor Norge AS er landets største leverandør av telekommunikasjon og digitale tjenester. Vår infrastruktur er grunnmuren i digitaliseringen av Norge med dekning og hastigheter i verdensklassen. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett.

Vi har 3400 medarbeidere fordelt på 23 kontorer i hele Norge, og vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i 12 land. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum.

Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no

Vår virksomhet

Telenor Norge AS er landets største leverandør av telekommunikasjon og digitale tjenester. Vår infrastruktur er grunnmuren i digitaliseringen av Norge med dekning og hastigheter i verdensklasse. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett.

Vi har 3300 medarbeidere fordelt på rundt 20 kontorer i hele Norge. Vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i Norden og Asia. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no