Gå videre til innhold
Ny tjeneste gjør nettbruk sikrere

Pressemelding -

Ny tjeneste gjør nettbruk sikrere

(Fornebu, 31. august) Økt nettkriminalitet og dataangrep er en voksende utfordring for norske virksomheter. Som første bredbåndsleverandør i Norge har Telenor utviklet en sikkerhetstjeneste som reduserer faren for å koble seg til farlige nettsider.

– Vi står overfor et avansert og omfattende trusselbilde i cyberdomenet. De kriminelle aktørene er blitt bedre organisert, de har større kapasitet og bedre kompetanse. Vi ser at virksomheter i stadig større grad blir utsatt for informasjonsuthenting og andre former for nettkriminalitet, og konsekvensene er mer alvorlige enn før, sier Gunnar Ugland, leder for Telenors sikkerhetssenter TSOC (Telenor Security Operations Center).

Telenor har sikkerhetsanalytikere på vakt hele døgnet som jobber med kundene for å avdekke sikkerhetshendelser og løpende følger med på truslene som finnes der ute. 

– TSOC håndterer daglig angrep mot våre kunder. Hensikten kan være å få deg til å besøke en nettside som planter virus på PCen din og tar kontroll på maskinen, og du får ikke igjen tilgangen før du har betalt angriperen. Andre angrep kan være mer målrettede henvendelser til enkeltansatte for å få tak i virksomhetskritisk informasjon, såkalt spearphishing, sier Ugland. 

Hindrer tilgang til farlige nettsteder
Med bakgrunn i Telenors forståelse av sårbarheter, trusselbilde og kundenes behov har Telenor utviklet Nettvern, en tjeneste som reduserer risikoen for at ansatte i bedrifter uforvarende besøker farlige nettsider. 

Nettvern er en grunnsikring som enkelt knyttes til bedriftens bredbånd. Tjenesten fungerer slik at når kunden gjør oppslag mot et nettsted som er kjent som ondsinnet, vil kunden ikke nå frem til nettstedet.

Tjenesten oppdateres kontinuerlig, og blokkerer flere millioner kjente ondsinnede nettsteder. Alle enheter (pc/mac, mobiltelefoner, nettbrett) som bruker samme bredbånd vil normalt dekkes av tjenesten. Tjenesten reduserer dermed risikoen for at bedriften blir påført skade eller tap som følge av sikkerhetsbrist.

– Tjenesten har blitt godt mottatt i markedet. En høy andel forespurte kunder ser behovet og ønsker å teste tjenesten, sier Jon Anders Teisberg, produktsjef i Telenor Business.

Må ta trusselbildet på alvor
– Det er umulig å gardere seg 100 prosent mot cyberkriminalitet, men norske virksomheter må ta trusselbildet på alvor. I tillegg til tekniske sikringstiltak er det viktig også å jobbe kontinuerlig med medarbeidernes kompetanse og holdninger. Videre bør virksomhetene etablere sikkerhetsovervåking av bedriftens nettverk, og ha egne ressurser for å håndtere hendelser, understreker Gunnar Ugland ved TSOC. 

Det er få selskaper som er så store at de kan bygge opp all nødvendig sikkerhetskompetanse selv og er derfor avhengig å finne en god sikkerhetspartner til å hjelpe seg. Enhver virksomhet må basere sine sikringstiltak basert på hvilke verdier som skal beskyttes og hva som er akseptabel risiko.

Se hvordan Nettvern fungerer på YouTube

For ytterligere informasjon informasjon, vennligst kontakt:
Kristin Vetleseter, informasjonssjef Telenor Norge
Tlf. 934 80 648, e-post: kristin.vetleseter@telenor.com 

Related links

Emner

Kategorier


Telenor Norge er landets største leverandør av tele- og datatjenester. Via vårt mobilnett og fastnett leverer vi tjenester innen telefoni, bredbånd og kabel-tv til privat- og bedriftskunder over hele landet. Vi selger også tjenester til andre telekom-operatører.Vi har 4200 medarbeidere fordelt på over 30 arbeidssteder rundt om i Norge, inkludert Svalbard. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. 

Vår virksomhet

Telenor Norge AS er landets største leverandør av telekommunikasjon og digitale tjenester. Vår infrastruktur er grunnmuren i digitaliseringen av Norge med dekning og hastigheter i verdensklasse. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett.

Vi har 3300 medarbeidere fordelt på rundt 20 kontorer i hele Norge. Vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i Norden og Asia. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no