Gå videre til innhold

Pressemelding -

Ny CDN-avtale mellom Telenor og TV 2

(Fornebu, 01. juni 2016) Telenor og TV 2 har inngått ny CDN-avtale. Avtalen innebærer i praksis at Telenors kunder kan se EM, OL i Rio og annet innhold på TV 2 Sumo i høy kvalitet i overføringen av sendingene på nett. Avtalen er på to år med opsjon på ytterligere to år.

- Partene har etablert et godt samarbeid. En ny langsiktig avtale vil styrke dette ytterligere og ha en positiv effekt på sluttkundeopplevelsen. For å opprettholde høy kvalitet og tilstrekkelig kapasitet til sluttkundene kreves tett oppfølging og dialog for å rette opp i de utfordringer som streaming-teknologien gir. Med Telenors Skandinaviske IP-nett leverer Telenor en tjeneste med meget høy kvalitet, sier Birgit Bjørnsen, leder for fastnett og TV i Telenor Norge.

- Telenor er en sentral brikke i de enorme mengder av data som forventes levert under de nevnte sportsarrangementene. Telenor CDN leverer tjenester med høy kvalitet, og vi har et godt samarbeid og tett oppfølging ved driftsrelaterte situasjoner. Ettersom TV 2 har rettigheter til å sende fotball-EM, Tour de France og sommer-OL i Rio er bare å glede seg for deg som skal se idrettsbegivenhetene på TV2 Sumo, sier kommunikasjonssjef Jan Petter Dahl i TV 2.


Fakta:
Telenor CDN etablert 1999
CDN = Content Delivery Network, en serverplattform for effektiv overføring av innhold og tjenester.
Telenor CDN Trafikk volumvekst 2014 til 2015 på over 120 %
CDN-plattform med over 150 servere plassert i Datasentere i Oslo og Stockholm
Kunder er i hovedsak store norske innholdsleverandører og distributører.
Video står for ca 70% av trafikken i fastnettet

Ytterligere informasjon, kontakt:
Kommunikasjonssjef TV2: Jan-Petter Dahl tlf 928 60363, epost: Jan-Petter.Dahl@tv2.no
Pressekontakt Telenor: Per Aril Meling tlf 90515800, epost: per-aril.meling@telenor.com

Emner

Kategorier


Telenor Norge er landets største leverandør av tele- og datatjenester. Via vårt mobilnett og fastnett leverer vi tjenester innen telefoni, bredbånd og kabel-tv til privat- og bedriftskunder over hele landet. Vi selger også tjenester til andre telekom-operatører. Vi har 4000 medarbeidere fordelt på over 30 arbeidssteder rundt om i Norge, inkludert Svalbard. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. 

Vår virksomhet

Telenor Norge AS er landets største leverandør av telekommunikasjon og digitale tjenester. Vår infrastruktur er grunnmuren i digitaliseringen av Norge med dekning og hastigheter i verdensklasse. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett.

Vi har 3300 medarbeidere fordelt på rundt 20 kontorer i hele Norge. Vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i Norden og Asia. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no