Gå videre til innhold
Leder for mobil Bjørn Ivar Moen, forretningsleder for kommunikasjonstjenester Siv Bayegan og teknologidirektør Magnus Zetterberg demonstrerte SMS+. (Foto: Martin Fjellanger/Telenor)
Leder for mobil Bjørn Ivar Moen, forretningsleder for kommunikasjonstjenester Siv Bayegan og teknologidirektør Magnus Zetterberg demonstrerte SMS+. (Foto: Martin Fjellanger/Telenor)

Pressemelding -

Nå kommer SMS+

(Fornebu, 23. juni 2017) Videosamtale, posisjonsdeling, gruppemeldinger og chat; slik blir din nye mobilhverdag med SMS+.

Sammen med Google kommer nå Telenor med en helt ny form for IP-baserte tekstmeldinger. Navnet på den nye løsningen er SMS+.

– SMS+ baserer seg på Rich Communications Services (RCS) og vil snu om på nordmenns forhold til tekstmeldinger. SMS+ forener det tradisjonelle SMS-formatet med deling av innhold som høykvalitets video, bilder, filer og lydmeldinger. For oss som mobiloperatør er RCS en ny mulighet til å levere spennende løsninger av høy kvalitet, sier teknologidirektør Magnus Zetterberg.

Automatisk tilgjengelig
SMS+ gjør det også mulig å chatte med én eller flere personer hvor du kan se status for meldingen (skriver/sendt/mottatt/lest), i tillegg til å dele kartposisjoner og filer.

– Dette er en unik tjeneste som tilfører helt nye mobilopplevelser ut over ordinær SMS - på tvers av mobiltelefoner og nettverk, sier Bjørn Ivar Moen, leder for mobil i Telenor Norge.

SMS+ vil bli automatisk tilgjengelig for kundene som en naturlig del av deres mobilabonnement – kun begrenset av mobiltelefonens egenskaper. Foreløpig er det nyere telefonmodeller fra Sony, Samsung og Huawei som støtter SMS+.


– Det vil på sikt ikke være behov for å laste ned en app eller installere tjenesten. Kundene vil oppleve dette som en såkalt «green button experience» og kan ta i bruk tjenesten umiddelbart, men begge parter som er i dialog må ha tilgang til SMS+ for å bruke tjenesten, sier Moen. 

Han påpeker at dersom kunden ønsker å ta tjenesten i bruk allerede nå i den tidlige fasen før den aktiveres på deres telefon, kan de gjøre dette ved å laste ned Android Messages fra Google Play.

Mange muligheter
RCS-teknologien vil åpne for mange muligheter også for bedriftsmarkedet, da det med SMS+ vil bli mulig å sende visuelle meldinger til kunden, men da med direkte Call to Action-knapper (CTA) i selve meldingen.

RCS er en teknologi som er utviklet av bransjeorganisasjonen GSMA.

– Det er avgjørende at teknologien får størst mulig utbredelse blant mobiloperatørene for at kundene skal ha mest mulig glede av den. Vi jobber nå med å gi blant annet tale en helt ny dimensjon med RCS. Det fins veldig mange muligheter innenfor RCS-teknologi, og det er spennende tider i vente, sier Moen.

Fakta om SMS+

  • SMS+ baserer seg på Rich Communications Services (RCS), som er en standard utviklet i regi av den globale interesseorganisasjonen for mobilnettoperatører (GSMA).
  • SMS+ innebærer sømløs kommunikasjon med andre RCS-støttede mobiltelefoner. Capability Discovery i klienten (som iMessage) finner ut hvilken funksjonalitet brukerne har felles.
  • SMS+ er gratis. Kunden betaler kun for dataforbruk.
  • Tjenesten fra Telenor er levert i samarbeid med Google.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Anders Krokan, informasjonssjef i Telenor Norge
Tlf: 952 09 037, e-post: anders.krokan@telenor.com eller ring pressetlf. på 800 80 900
Besøk også vårt nyhetsrom og følg oss på Twitter @TelenorN_presse

Emner

Kategorier


Telenor Norge AS er landets største digitale tjenesteleverandør innenfor telekommunikasjon- og datatjenester. Vi jobber hver dag for å lede an digitaliseringen av Norge. Vi har 3900 medarbeidere fordelt på 24 kontorer i hele Norge, og vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i 13 land. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no

Kontakter

Anders Krokan

Anders Krokan

Pressesjef 952 09 037

Relatert innhold

Vår virksomhet

Telenor Norge AS er landets største leverandør av telekommunikasjon og digitale tjenester. Vår infrastruktur er grunnmuren i digitaliseringen av Norge med dekning og hastigheter i verdensklasse. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett.

Vi har 3300 medarbeidere fordelt på rundt 20 kontorer i hele Norge. Vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i Norden og Asia. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no