Gå videre til innhold
Mobilt teleutstyr på vei til Lærdalsøyri

Pressemelding -

Mobilt teleutstyr på vei til Lærdalsøyri

(Fornebu, 19. januar 2014) Brannen i Lærdalsøyri har slått ut tele- og datakommunikasjon i området. Telenors telesentral er brent ned, og Telenor jobber med å få på plass mobilt beredskapsutstyr.

Telenors sentral, som huser viktig utstyr for telekommunikasjon, har brent ned til grunnen. Fasttelefoni og bredbånd er ute av drift. Alle basestasjonene i brannområdet er også ute av drift. Imidlertid skal man ikke langt utenfor det berørte området for å få noe mobildekning. For å bedre mobildekningene, jobbes det med å øke kapasitet og rekkevidde på basestasjonene i nærheten.
 
Brannen gir konsekvenser både for Telenors og for andre operatørers kunder.
 
Det er for tiden ikke mulig å utføre arbeid i brannområdet, men Telenor jobber på spreng sammen med sine entreprenører for å forberede alternative løsninger. Mobile nødstrømsaggregater er på vei, og venter nå ved Lærdalstunnelen. En mobilvogn, som inneholder basestasjon for 2G, 3G og 4G er også på vei. Når denne er framme, kan den gi dekning for både tale- og datakommunikasjon.  I tillegg er en beredskapscontainer med en mobil telesentral på vei fra Østlandet. Denne vil kompensere for sentralen som er brent ned.
 
Telenor gjør sitt ytterste for å få på plass telekommunikasjonen i området. Skadene er imidlertid store, og det er en omfattende jobb å erstatte utstyret som er gått tapt i brannen og koble opp nytt utstyr. Per nå er vanskelig å si når dette arbeidet vil være ferdig. 
 
Telenor har etablert sin kriseledelse for å sikre at mulige tiltak settes i verk så raskt som mulig. Ekstra mannskaper er kalt inn. Arbeidet koordineres med Fylkesberedskapsrådet.

Emner


Telenor Norge er landets største leverandør av tele- og datatjenester. Via vårt mobilnett og fastnett leverer vi tjenester innen telefoni, bredbånd og kabel-tv til privat- og bedriftskunder over hele landet. Vi selger også tjenester til andre telekom-operatører.Vi har 4200 medarbeidere fordelt på over 30 arbeidssteder rundt om i Norge, inkludert Svalbard. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. 

Kontakter

Bjørn Amundsen

Bjørn Amundsen

Dekningsdirektør Områder: Mobildekning 900 21 000

Vår virksomhet

Telenor Norge AS er landets største leverandør av telekommunikasjon og digitale tjenester. Vår infrastruktur er grunnmuren i digitaliseringen av Norge med dekning og hastigheter i verdensklasse. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett.

Vi har 3300 medarbeidere fordelt på rundt 20 kontorer i hele Norge. Vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i Norden og Asia. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no