Gå videre til innhold
Mobilpuls: Disse appene drar mest mobiltrafikk

Pressemelding -

Mobilpuls: Disse appene drar mest mobiltrafikk

(Fornebu, 28. mars 2017) Ti apper og web-tjenester utgjør nærmere 60 prosent av all datatrafikk i Telenors mobilnett. Facebook og YouTube står for til sammen 27 prosent av totaltrafikken.

Det viser nye dybdemålinger av Telenors mobiltrafikk i kjernenettet. Målingen er gjort i uke 10, og oversikten som Telenor presenterer viser hva slags tjenester og apper som er mest populære i Norge.

– Den enorme mengden mobildata som passerer Telenor Norges mobile kjernenett er et godt instrument til å se hva slags tjenester kundene er opptatt av til enhver tid. Det gir oss verdifull innsikt til å utvikle nye digitale tjenester og optimalisere utbygginger og oppgraderinger i mobilnettet, forklarer Magnus Zetterberg, teknologidirektør i Telenor Norge.

Se søylediagrammet i større versjon under relatert nederst.

YouTube og Facebook er ikke overraskende de største trafikkdriverne og står hver for 13,5 prosent av mobiltrafikken.

Snapchat opp 1000 prosent
– Video og bilder er det mest datakrevende, og begge de to tjenestene er populære i alle aldersgrupper i Norge. På listen er det flere tjenester som brukes flittig blant nordmenn, men som ikke havner så høyt på lista fordi de ikke krever like mye data som video og bilder, sier Bjørn Ivar Moen, leder for mobil i Telenor Norge.

Lenger bak følger Instagram (8,4 prosent) og Snapchat (7,3 prosent).

– Innsikten gir oss hint om hvilke applikasjoner vi bør følge godt med på. Vi ser at ved endring av kundevaner og oppdateringer på applikasjoner kan datatrafikken øke kraftig for både applikasjonen og den totale datatrafikken i mobilnettet over natten. Slikt har vi sett blant annet med Snapchat på nyttårsaften, da trafikken var 1000 prosent høyere enn vanlig, forklarer Moen.

Mest trafikk kl. 22
– Vi ser også at Netflix har en trafikkandel på nesten 4 prosent på mobil og er spesielt populært på kvelder og i helger. Spotify er den klart mest brukte musikkstreaming-appen, fortsetter Moen.

Bjørn Ivar Moen, leder for mobil i Telenor Norge.

YouTube er tjenesten der mest data lastes ned, tett fulgt av Facebook. Bruksmønsteret er imidlertid litt ulikt: Facebook har trafikk stort sett hele dagen mellom kl. 08-23, mens YouTube-seeren er på lufta for fullt fra kl. 15-23.

YouTube har sin trafikktopp rundt kl. 17, mens Netflix har høyest trafikk kl. 22.

– Dette seermønsteret mener vi har sammenheng med at barna ser YouTube på ettermiddagen før leggetid. Etter at ungene er i seng, finner de voksne fram favorittserien på Netflix, sier Moen.

  •  Av personvernhensyn er alle data fra kjernenettet på aggregert nivå. Dataene er anonymisert og det er ikke mulig å bruke målingene til å identifisere individer eller enkelte mobiltelefoner.
  • Tall fra norske innholdsleverandører er ikke en del av analysematerialet.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Anders Krokan, informasjonssjef i Telenor Norge
Tlf: 952 09 037, e-post: anders.krokan@telenor.com eller ring pressetlf. på 800 80 900
Besøk også vårt nyhetsrom og følg oss på Twitter @TelenorN_presse

Emner

Kategorier


Telenor Norge AS er landets største digitale tjenesteleverandør innenfor telekommunikasjon- og datatjenester. Vi jobber hver dag for å lede an digitaliseringen av Norge. Vi har 3900 medarbeidere fordelt på 24 kontorer i hele Norge, og vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i 13 land. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no

Kontakter

Anders Krokan

Anders Krokan

Pressesjef 952 09 037

Vår virksomhet

Telenor Norge AS er landets største leverandør av telekommunikasjon og digitale tjenester. Vår infrastruktur er grunnmuren i digitaliseringen av Norge med dekning og hastigheter i verdensklasse. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett.

Vi har 3300 medarbeidere fordelt på rundt 20 kontorer i hele Norge. Vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i Norden og Asia. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no