Gå videre til innhold
Lise (25) og Jonas (23) håndplukket til prestisjetung konferanse

Pressemelding -

Lise (25) og Jonas (23) håndplukket til prestisjetung konferanse

(Fornebu 1. november 2013) Doktorgradsstipendiat Lise Lørup (25) og gründer Jonas Borchgrevink (23) skal representere Telenor Norge under Telenor Youth Summit i forbindelse med utdelingen av Nobels Fredspris 9. – 11. desember. 

Telenor Youth Summit samler 26 unge idéskapere fra alle land hvor Telenor er representert for å diskutere og utvikle løsninger for hvordan mobilteknologi og digitale flater kan bidra til å løse økonomiske og sosiale problemer i dagens samfunn. Konferansen skjer i forbindelse med utdelingen av Nobel Fredspris og arrangeres for første gang. 

Deltakerne får være med på et unikt og eksklusivt program og skal sammen komme med anbefalinger til mobilbransjen. 

Les mer om Telenor Youth Summit

En jury har valgt to blant 25 nominerte som representanter for Telenors norske virksomhet.

– Vi er veldig glade for å ha fått på plass to veldig dyktige, kunnskapsrike og nyskapende talenter i Lise og Jonas. De har vokst opp med moderne teknologi og vil med sin kunnskap bidra til å bringe Norge inn i framtiden. Gjennom Telenor Youth Summit utvikler talentene mulige løsninger, ideer og holdninger som samfunnet trenger, og det ønsker vi å gi vårt bidrag til, sier juryformann og strategidirektør i Telenor Norge, John Sebastian Slørdahl.

– Lise og Jonas representerer veldig godt det vi har vært på jakt etter; sosialt engasjement og innovativ og aktiv bruk av mobilteknologi. Nå får de mulighet til å presentere sine ideer i en internasjonal arbeidsgruppe, sier Slørdahl.

Innovative helseløsninger
Lise Lørup fra Stavanger har doktorgradsstipend i mobil helse ved University of Oxford i England.  Hun utvikler digitale tjenester og applikasjoner for mobil behandling og oppfølging av gravide.
Hennes hovedprosjekt har vært å lage en applikasjon til bruk i behandling av gravide med diabetes – uten at pasientene trenger å oppsøke legen. De gravides egne blodsukker-målinger overføres automatisk via mobilen til sykehuset. Deretter vurderer leger og sykepleiere resultatene for videre oppfølging.

– Hele prosessen tar bare noen få minutter og det sparer kvinnene for tid og sykehuset for ressurser, da pasientene ikke trenger å dra til sykehuset. Behandling, råd og medisinering skjer via tekstmelding eller telefon. Sykehusene slipper dermed å ha egne klinikker og sette av tid til konsultasjoner for å se til kvinnene, forklarer Lise Lørup.

Applikasjonen er allerede blitt en stor suksess ved de lokale sykehusene i Oxford. Nå kan den bli implementert ved sykehus over hele England. Lørup håper at Telenor Youth Summit kan bidra til at norsk helsevesen får opp øynene for mer effektive og mobile behandlingsløsninger. 

– Mobil behandling er enda mer aktuelt i Norge, med våre avstander, mindre befolkningstetthet og til dels lange helsekøer.  Jeg håper mitt bidrag til Telenor Youth Summit vil vise mulighetene denne typen teknologi gir, samtidig som jeg får knytte kjennskap til helsevesenet i de andre landene som deltakerne kommer fra. Min lidenskap er å kunne hjelpe de som trenger det – mest mulig effektivt og på pasientenes premisser. I tillegg tror jeg mobile tjenester har stort potensial til å bedre helsetilbudet i utviklingsland, sier hun.

Drømmen om å skape engasjement
Jonas Borchgrevink fra Nøtterøy er grunnlegger av MyGoodAct.com, en nettside som samler inn penger til veldedige formål. Alle som melder seg inn kan donere penger til sin hjertesak uavhengig av organisasjon. Samtidig viser nettsiden hvilke resultater pengebruken gir. Siden oppstarten i 2011 har MyGoodAct donert over ni millioner kroner til ulike prosjekter. Nettsiden har knyttet til seg 5000 brukere og 70 ulike organisasjoner.

Ideen til MyGoodAct fikk han allerede som liten.

– Det jeg alltid har spurt meg om, er hva pengene blir brukt på. Har man endret noe, har man klart å redde liv, sier Jonas Borchgrevink.

– Da jeg var liten, spilte jeg og kompisen min Kristian inn penger til oss selv utenfor den lokale butikken i Tønsberg. Etter to timer hadde vi samlet inn 50 kroner. En dame kom bort til oss og sa vi burde spille inn til noen andre som trenger det, for eksempel Redd Barna. Vi fulgte damens oppfordring, og i løpet av dagen hadde vi samlet inn 1000 kroner. Vi kom i avisen og fikk mye oppmerksomhet, men fikk ikke se resultatene av hva pengene faktisk gikk til. Da jeg ikke fant noe sted som kunne vise resultater, bestemte jeg meg for at «en dag skal jeg lage et slikt sted selv», forteller Jonas Borchgrevink.

Nettsiden har han bygd opp med aktiv bruk av sosiale medier og mobilsider. Han har drevet organisasjonen ulønnet ved siden av studier i entreprenørskap ved BI. Han tok også studiepermisjon et år for å kunne jobbe med lidenskapen han fant i MyGoodAct. 

Ved siden av MyGoodact jobber han i dag også som kommunikasjonsansvarlig og prosjektleder for Partnership for Change, en non-profit organisasjon basert i Oslo. Jonas har også lederverv for Global Shapers Oslo som arrangeres av World Economic Forum.

– Jeg syns det er veldig spennende å bli med på første Telenor Youth Summit, for jeg har sett hvor stor betydning det har å bringe unge mennesker sammen for å diskutere ideer og løse utfordringer. MyGoodAct skal engasjere og inspirere unge mennesker på samme måte som Telenor Youth Summit, så denne konferansen passer meg godt.

Lise Lørup
Tlf:  0044 7734 3416 61
lise.loerup@new.ox.ac.uk

Jonas Borchgrevink
Tlf: 984 82 499
jonas.borchgrevink@gmail.com

Kontaktperson, Telenor Norge:
Magnus Isaksen Line, kommunikasjonsrådgiver
Tlf: 415 00 632
magnus.isaksen-line@telenor.com

Emner

Kategorier


Telenor Norge er landets største leverandør av tele- og datatjenester. Via vårt mobilnett og fastnett leverer vi tjenester innen telefoni, bredbånd og kabel-tv til privat- og bedriftskunder over hele landet. Vi selger også tjenester til andre telekom-operatører.Vi har 4200 medarbeidere fordelt på over 30 arbeidssteder rundt om i Norge, inkludert Svalbard. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Oslo. 

Relatert innhold

Vår virksomhet

Telenor Norge AS er landets største leverandør av telekommunikasjon og digitale tjenester. Vår infrastruktur er grunnmuren i digitaliseringen av Norge med dekning og hastigheter i verdensklasse. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett.

Vi har 3300 medarbeidere fordelt på rundt 20 kontorer i hele Norge. Vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i Norden og Asia. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no