Gå videre til innhold
Kommunikasjonen mellom Svalbard og Fastlands-Norge tilbake

Pressemelding -

Kommunikasjonen mellom Svalbard og Fastlands-Norge tilbake

(Fornebu 2. juni 2014) Feilen som førte til kommunikasjonsbrudd mellom Fastlands-Norge og Svalbard er midlertidig rettet og trafikken har gått som normalt siden kl 19.10.

Forbindelsen kom opp igjen etter at Telenor bistod Space Norway med rettearbeidet. Space Norway eier fiberkabelen mellom Fastlands-Norge og Svalbard.

Feilen oppstod på transmisjonsutstyret i Harstad under oppgradering av utstyr og rammet all telefoni- og internettforbindelse mellom Fastlands-Norge og Svalbard. Feilen oppstod kl. 14.36 mandag 2. juni.

- Siden feilen ble oppdaget har vi jobbet med flere mulige tiltak for å få opp igjen kommunikasjonen og vi tilkalte blant annet ekspertise fra Oslo for å bistå i feilrettingen, sier Berit Svendsen, administrerende direktør i Telenor Norge.

Fiberkabelen som sørger for forbindelse mellom Fastlands-Norge og Svalbard eies av Space Norway og driftes av Telenor. Feilsituasjonen oppstod etter oppgradering av utstyr som ble utført av underleverandør.

- Vi beklager at arbeidet med oppgraderingen førte til at kommunikasjonen sviktet. Vi har fått hjelp av Telenor som har jobbet sammen med vår utstyrsleverandør med å utbedre feilen, og vi er glade for at forbindelsen nå er oppe igjen, sier Jostein Rønneberg, daglig leder i Space Norway.

Telenor og utstyrsleverandør jobber nå for å sikre en permanent retting av feilsituasjonen.

Kontakt Telenors pressetelefon 800 80 900.
 

Emner


Telenor Norge er landets største leverandør av tele- og datatjenester. Via vårt mobilnett og fastnett leverer vi tjenester innen telefoni, bredbånd og kabel-tv til privat- og bedriftskunder over hele landet. Vi selger også tjenester til andre telekom-operatører.Vi har 4200 medarbeidere fordelt på over 30 arbeidssteder rundt om i Norge, inkludert Svalbard. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. 

Kontakter

Pressetelefon

Pressetelefon

Pressetelefon til bruk for journalister 800 80 900

Vår virksomhet

Telenor Norge AS er landets største leverandør av telekommunikasjon og digitale tjenester. Vår infrastruktur er grunnmuren i digitaliseringen av Norge med dekning og hastigheter i verdensklasse. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett.

Vi har 3300 medarbeidere fordelt på rundt 20 kontorer i hele Norge. Vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i Norden og Asia. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no