Gå videre til innhold
Forskningssamarbeid om "big data"

Pressemelding -

Forskningssamarbeid om "big data"

(Fornebu - 2. mai 2013) Telenor-konsernet har nylig inngått en samarbeidsavtale med Northeastern University, en privat forskningsinstitusjon i Boston, USA. Samarbeidet skal omfatte to prosjekter hvor det fokuseres på bruk av "big data" i telekommunikasjon.

"Samarbeidet med Northeastern University er et eksempel på den åpne innovasjonsmodellen vi bruker i Telenor. Gjennom samarbeid og deling av kunnskap og ideer kan vi ta forskningen ettskritt videre og få større utbytte både for virksomhet, partnere og kunder," sier Hilde Tonne, konserndirektør og leder for Industrial Development i Telenor-konsernet.

Samarbeidet med det velrenommerte universitetet er Telenors første samarbeidsprosjekt i USA. 

Spredningseffekt
De to prosjektene er gode eksempler på forskning i praksis. I det første prosjektet forskes det på spredningseffekt. Sammen med David Lazer, professor i statsvitenskap og informasjonsvitenskap ved Northeastern, skal Telenor-teamet analysere spredning av produkter og tjenester i utvalgte grupper. Forskningen er allerede i gang i ett av Telenors asiatiske selskaper, og et nytt forsøksprosjekt starter i Europa i sommer.

Forutse suksess
Det andre prosjektet handler om å kunne forutse suksess. Her samarbeider Telenor med Dashun Wang, doktorgradsstudent ved Northeastern Center for Complex Network Research, om forskning på hvordan kunders valg av tjenester eller produkter kan forutses basert på en svært kort innledende runde med salgsresultater.

Bidra med mer enn data 
"Samarbeidet med Northeastern representerer en ny samarbeidsmodell - vi deltar faktisk i forskningen i stedet for kun å bidra med data. "Big data" er fokusområdet, og det er viktig at vårt forskerteam utveksler ideer med og utvikler et forhold til de mest fremtredende forskerne på dette området," sier Bjørn Taale Sandberg, leder for Telenor-avdelingen Research and Future Studies. 

Kontaktperson:
Tor Odland, Kommunikasjonssjef Telenor Group Media, tlf.: 990 90 872, e-post: tor.odland@telenor.com

Emner

Kategorier


Telenor Norge er landets største leverandør av tele- og datatjenester. Via vårt mobilnett og fastnett leverer vi tjenester innen telefoni, bredbånd og kabel-tv til privat- og bedriftskunder over hele landet. Vi selger også tjenester til andre telekom-operatører.Vi har 4400 medarbeidere fordelt på over 30 arbeidssteder rundt om i Norge, inkludert Svalbard. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Oslo. 

Vår virksomhet

Telenor Norge AS er landets største leverandør av telekommunikasjon og digitale tjenester. Vår infrastruktur er grunnmuren i digitaliseringen av Norge med dekning og hastigheter i verdensklasse. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett.

Vi har 3300 medarbeidere fordelt på rundt 20 kontorer i hele Norge. Vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i Norden og Asia. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no