Gå videre til innhold
Feilen i mobilnettet er funnet og rettet

Pressemelding -

Feilen i mobilnettet er funnet og rettet

(Fornebu, 21. februar 2016) Fredag den 19. februar 2016 hadde Telenor problemer med normal trafikkavvikling i mobilnettet i tidsrommet kl. 1130 til kl. 1500. Etter midlertidige tiltak ved 15-tiden ble trafikken normalisert og har siden fungert uten problemer.

Etter tett samarbeid med flere leverandører til mobilnettet kan Telenor informere om at årsaken til feilen er funnet og at feilen er rettet.

Under arbeidet med å finne årsaken til feilen har Telenor blant annet analysert signalering inn til mobilnettet i Norge.

Analysen viser at det på tidspunktet feilen oppstod ble sendt uvanlig signalering inn i Telenors nett. Denne uvanlige signaleringen kom fra en annen internasjonal operatør og inneholdt meldingstyper som forekommer svært sjeldent. Denne sjeldne signaleringen ble feiltolket i programvaren som Ericsson har levert til Telenors mobilnett og medførte at deler av mobiltrafikken stoppet.

Ericsson har identifisert hvordan feiltolkningen av signaleringen forekom og har gjennomført nødvendig feilretting.

I tillegg til tiltak i eget mobilnett har Telenor bedt om tiltak hos operatøren som sendte den nevnte signaleringen, varslet bransjeorganisasjon GSMA (GSM Association) og orientert Nkom (Nasjonal kommunikasjonsmyndighet) om forholdet.

Telenor beklager problemene feilen har medført for kundene og takker for at de viste stor tålmodighet under feilsituasjonen.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Torild Lid Uribarri, kommunikasjonsdirektør i Telenor Norge
911 55 381 / torild.uribarri@telenor.com

Emner


Telenor Norge er landets største leverandør av tele- og datatjenester. Via vårt mobilnett og fastnett leverer vi tjenester innen telefoni, bredbånd og kabel-tv til privat- og bedriftskunder over hele landet. Vi selger også tjenester til andre telekom-operatører. Vi har 4000 medarbeidere fordelt på over 30 arbeidssteder rundt om i Norge, inkludert Svalbard. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. 

Vår virksomhet

Telenor Norge AS er landets største leverandør av telekommunikasjon og digitale tjenester. Vår infrastruktur er grunnmuren i digitaliseringen av Norge med dekning og hastigheter i verdensklasse. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett.

Vi har 3300 medarbeidere fordelt på rundt 20 kontorer i hele Norge. Vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i Norden og Asia. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no