Gå videre til innhold
Feilårsaken er funnet

Pressemelding -

Feilårsaken er funnet

(Fornebu 31. oktober 2014) Feilen i Telenors mobilnett torsdag kveld oppstod i forbindelse med oppgradering av en kundedatabase. Under arbeidet ble sentrale elementer feilaktig slettet, slik at kundene ikke ble logget på nettet.

Feilen rammet tale- og SMS-trafikk over hele landet mellom kl. 19.20 og 21.35 torsdag kveld. Kriseledelsen i Telenor Norge ble etablert og feilårsaken ble identifisert. Feilen ble deretter raskt rettet.

Feilen oppstod under oppgradering av en kundedatabase som er viktig ved kundepålogging i nettet. Under oppgraderingsjobben ble sentrale elementer i databasen feilaktig slettet. Dette medførte at kundepåloggingen ikke fungerte, slik at kundene ikke fikk ringt eller sendt SMS.

Løsningen ble å installere en sikkerhetskopi av kundedatabasen. Dette ble gjort, og mobilnettet fungerte som normalt rundt klokken halv ti torsdag kveld.

– Vi beklager de problemer denne feilsituasjonen medførte for våre kunder. Vi vil nå iverksette nødvendige tiltak for å unngå at slike feil oppstår, sier Berit Svendsen, administrerende direktør i Telenor Norge.

Fastnettet og fasttelefon fungerte som normalt og nødnumrene var ikke berørt av feilen. Alle relevante etater ble rutinemessig varslet.

– Telenor investerer betraktelig i fornying av nettet, og gjennomfører daglige oppgraderinger i nett og nettløsninger fordi vi har høy trafikk og mange kunde-endringer. Vi har klare rutiner for denne typen oppgraderinger, og heldigvis opplever vi sjelden slike feil som torsdag kveld. Når dette likevel skjer, er det en situasjon vi vil ta lærdom av, sier Svendsen.

For ytterligere spørsmål, vennligst kontakt:
Torild Uribarri, kommunikasjonsdirektør i Telenor Norge, telefon: 911 55 381, e-post: torild.uribarri@telenor.com

Emner


Telenor Norge er landets største leverandør av tele- og datatjenester. Via vårt mobilnett og fastnett leverer vi tjenester innen telefoni, bredbånd og kabel-tv til privat- og bedriftskunder over hele landet. Vi selger også tjenester til andre telekom-operatører.Vi har 4200 medarbeidere fordelt på over 30 arbeidssteder rundt om i Norge, inkludert Svalbard. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. 

Vår virksomhet

Telenor Norge AS er landets største leverandør av telekommunikasjon og digitale tjenester. Vår infrastruktur er grunnmuren i digitaliseringen av Norge med dekning og hastigheter i verdensklasse. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett.

Vi har 3300 medarbeidere fordelt på rundt 20 kontorer i hele Norge. Vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i Norden og Asia. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no