Gå videre til innhold
Reine i Lofoten var blant stedene dekningsdirektør Bjørn Amundsen besøkte og testet på turen landet rundt.
Reine i Lofoten var blant stedene dekningsdirektør Bjørn Amundsen besøkte og testet på turen landet rundt.

Pressemelding -

​Dramatisk bedre mobildekning

(Fornebu 13. november 2017) Telenors mobildekning er blitt dramatisk bedre det siste året etter at det er investert flere milliarder kroner i oppgradering til 4G. Men ennå er ikke Telenor i mål. I løpet av første kvartal 2018 skal over 90 prosent av alle de nær 8000 basestasjonene gi 4G-dekning.

For 23. året på rad satte Telenors dekningsdirektør Bjørn Amundsen seg i høst i bilen og kjørte Norge på langs for å sjekke mobilrikets tilstand. Etter 9968 km fra Lindesnes til Nordkapp på fire uker er dommen klar: Aldri før har nordmenn hatt så raskt mobilnett med så god dekning. 

Telenor Norge har investert over fem milliarder kroner det seneste året, og oppgradering av 4G-nettet er et av de største investeringsområdene. Fra fjoråret har farten i mobilnettet økt formidabelt, og dekningen er betydelig forbedret. Mens 71 prosent av nettet på ruten som ble målt hadde 4G i fjor, er nå tallet oppe i 91,4 prosent. Dekningsdirektøren målte gjennomsnittsfart helt opp i 61,9 mbit, alt etter hvilken telefontype han brukte.

Norges topografi med høye fjell og dype daler gjør det krevende å bygge god dekning, fikk dekningsdirektøren erfare da han målte fart og dekning landet rundt.

Norges beste på dekning og fart
– Vi har det siste året oppgradert nettet til å være et robust nett som uten sidestykke er det klart beste mobilnettet i landet. Vi har tatt igjen hovedkonkurrenten vår på flatedekning, og er langt forbi på hastighet, fastslår Amundsen.

– Da jeg startet turen, var jeg veldig spent på hva målingene ville vise, sier Bjørn Amundsen.

Bilen er proppfull av måleutstyr, som måler dekningen langs hele ruta. Når han nå har fått analysert tallene, viser de at det er god 4G-dekning på 95 prosent av den kjørte strekningen sør for Trondheim. Videre nordover fra Trøndelag og i de tre nordligste fylkene er tilsvarende dekning 91 prosent.

Dekningsdirektøren kjørte nesten 10.000 km for å måle farten i mobilnettet. Her fra Ifjordfjellet i Finnmark.

Ennå ikke helt i mål
Amundsen legger ikke skjul på at det er veistrekker og områder i landet med for dårlig dekning.

– Jeg visste hvor vi har utfordringer, og målingene bekrefter dette, sier dekningssjefen og peker på deler av Nordland, Troms og Finnmark, samt en del tunneler.

I skrivende stund er 6560 av totalt 7900 basestasjoner oppgradert fra 2G til 4G. De resterende blir oppgradert fortløpende resten av året og flere i første kvartal neste år. Noen kompliserte basestasjoner kommer også utover året i 2018.

Møtte media, kunder og næringsliv
For Bjørn Amundsen er dekningsturen helt nødvendig for å kunne være en god dekningsdirektør.

– Jeg bruker å si at en ikke kan bygge landets beste mobilnett fra en kontorpult i hovedkontoret på Fornebu. Derfor prioriterer jeg å være ute i felten og måle dekningen slik kundene opplever den.

I løpet av timene i bil og ukene på veien møtte Amundsen jounalister fra media langs hele ruta, han møtte lokalt næringsliv for å få innsikt i deres utfordringer, og han møtte selvsagt mange privatkunder. Det vanket både ros og ris i møtet med kundene.

– God mobildekning er blitt en nødvendighet nær sagt hvor enn en ferdes. Stadig større del av samfunnet har gjort seg avhengig av et velfungerende mobilnett. Da sier det seg selv at vi får en del klager, for landet vårt har en utforming som gjør det ekstremt krevende og kostbart å bygge mobildekning som skal dekke alle behov. Men de fleste kundene våre er tross alt fornøyd med dekningen der de bor, og de merker hver dag at vi bruker milliardsummer på å forbedre mobilnettet, oppsummerer dekningsdirektør Amundsen.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Bjørn Amundsen, dekningsdirektør i Telenor Norge
Tlf: 900 21 000, e-post: bjorn.amundsen@telenor.com eller ring pressetlf. på 800 80 900
Besøk også vårt nyhetsrom og følg oss på Twitter @TelenorN_presse

Emner

Kategorier


Telenor Norge AS er landets største digitale tjenesteleverandør innenfor telekommunikasjon- og datatjenester. Vi jobber hver dag for å lede an digitaliseringen av Norge. Vi har 3900 medarbeidere fordelt på 24 kontorer i hele Norge, og vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i 13 land. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no

Kontakter

Bjørn Amundsen

Bjørn Amundsen

Dekningsdirektør Områder: Mobildekning 900 21 000

Vår virksomhet

Telenor Norge AS er landets største leverandør av telekommunikasjon og digitale tjenester. Vår infrastruktur er grunnmuren i digitaliseringen av Norge med dekning og hastigheter i verdensklasse. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett.

Vi har 3300 medarbeidere fordelt på rundt 20 kontorer i hele Norge. Vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i Norden og Asia. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no