Gå videre til innhold

Pressemelding -

Canal Digital mister retten til å sende Discoverys kanaler

(Fornebu, 1. februar 2016) TV-kanalene fra Discovery Networks vil være borte fra TV-pakkene til Canal Digital Satellitt og Canal Digital Kabel frem til partene kommer frem til en ny avtale. Canal Digital har ikke lenger tillatelse fra Discovery til å distribuere kanalene ettersom partenes avtale har utløpt. Discovery har tidligere avslått en forespørsel fra Canal Digital om å utsette fristen.

- Dette er en trist dag. Vi beklager på det sterkeste at våre kunder for øyeblikket mangler TVNorge og de øvrige Discovery-kanalene. Vi er svært skuffet over at det amerikanske mediekonsernet velger å gå til dette drastiske skrittet, selv om de allerede torsdag varslet at de var villige til å gå så langt. Vi fortsetter å jobbe hardt for å få kanalene tilbake så raskt som mulig. De siste månedene har vi forhandlet med Discoverys internasjonale ledelse for å komme til enighet om en ny avtale. Vi har strukket oss svært langt i våre tilbud, spesielt for de norskproduserte kanalene som betyr mest for våre kunder. Discovery har imidlertid fremsatt helt urimelig krav om prisøkninger på flere hundre millioner kroner for å dekke opp for deres dyre kjøp av ulike sportsrettigheter det siste året, langt ut over det vi mener kanalene samlet sett er verdt for våre kunder, sier Ragnar Kårhus, administrerende direktør i Canal Digital AS.

De berørte kanalene i Norge er TVNorge, FEM, MAX, VOX, Discovery Channel, TLC, Eurosport, Eurosport Norge, Animal Planet, Discovery Science, Discovery World, ID Investigation Discovery og Discovery Showcase HD. I tillegg til Canal Digital mister også Viasat signalene, dermed vil om lag halvparten av alle norske husstander rammes av denne situasjonen. I Norden blir bortimot 2,5 millioner husstander rammet.

- Discovery er et stort amerikansk mediekonsern med global tilstedeværelse i 220 land. For dem utgjør vi et lite marked. Dette er tredje gangen Discovery velger å bruke konfliktvåpenet i forhandlinger med nordiske distributører bare de siste 15 månedene. Vi gjør dette for at våre kunder også i fremtiden skal få et godt TV-tilbud, og gjør vårt ytterste for at kundene skal få tilbake kanalene uten en urimelig prisøkning, fortsetter Kårhus.

I mellomtiden vil kundene få tilbud om annet innhold og tjenester som et lite plaster på såret. Informasjon om dette finnes på www.canaldigital.no.

- Vi erkjenner at dette ikke er et perfekt alternativ til det manglende innholdet for alle, men jobber for å redusere ulempene kundene våre opplever i denne perioden, sier Kårhus.

Kontakt:
Canal Digital Satellitt: Kenneth Pettersen, tlf 982 57 555

Canal Digital Kabel: Tormod Sandstø, tlf 90 94 32 15

Emner


Telenor Norge er landets største leverandør av tele- og datatjenester. Via vårt mobilnett og fastnett leverer vi tjenester innen telefoni, bredbånd og kabel-tv til privat- og bedriftskunder over hele landet. Vi selger også tjenester til andre telekom-operatører. Vi har 4000 medarbeidere fordelt på over 30 arbeidssteder rundt om i Norge, inkludert Svalbard. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. 

Vår virksomhet

Telenor Norge AS er landets største leverandør av telekommunikasjon og digitale tjenester. Vår infrastruktur er grunnmuren i digitaliseringen av Norge med dekning og hastigheter i verdensklasse. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett.

Vi har 3300 medarbeidere fordelt på rundt 20 kontorer i hele Norge. Vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i Norden og Asia. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no